chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Mac-gebruikers wachten best met update naar Mojave

  vrijdag, 26 oktober 2018

  HB-plus raadt aan om te wachten met het updaten van het besturingssysteem MacOS naar versie 10.14 (Mojave) op je Mac-toestel.
  Testen toonden immers aan dat de antivirussoftware Trend Micro niet meer naar behoren functioneert na een update naar Mojave.

  Om dit probleem op te lossen en de installatie van Mojave veilig te kunnen laten plaatsvinden, zijn er vooraf twee updates van Trend Micro nodig.

  Eerste update op 7 november
  De eerste update wordt op 7 november uitgevoerd op de achtergrond zonder dat je er als gebruiker iets van merkt. Tijdens de verdeling van deze update (vanaf 12 november) over de Mac-toestellen binnen de Vlaamse overheid meldt het icoontje van Trend Micro op je toestel dat er een update gaande is. Je hoeft echter zelf geen actie te ondernemen. Mogelijk wordt na voltooiing van de installatie gevraagd om de Trend Micro applicatie toe te laten, waar je bevestigend op kan antwoorden (zie figuur onder).

  Tweede update tijdens tweede helft november
  Ten vroegste tijdens de tweede helft van november volgt een gelijkaardige update waarbij de correcte versie van het Trend Micro pakket (TM 3.0.3067, voor Mojave) ter beschikking gesteld wordt.

  Op dat moment neemt HB-plus via mail contact op met alle gebruikers van Mac-toestellen onder beheer van HB-plus. Indien nodig, kan HB-plus begeleiden bij de verdere installatie van het nieuwe besturingssysteem.

  Installatiestap Trend Micro