chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Maximaal thuiswerk voor alle medewerkers Vlaamse overheid

  zondag, 14 november 2021

  Het aantal besmettingen met COVID-19 neemt toe, net als het aantal hospitalisaties. Op vrijdag 12 november 2021 besliste de Vlaamse Regering daarom dat thuiswerk opnieuw de norm wordt voor medewerkers van de Vlaamse overheid.

  • Alle medewerkers van de Vlaamse overheid werken maximaal thuis. Je kunt naar kantoor komen voor activiteiten die je niet van thuis uit kan doen. De fysieke dienstverlening van de Vlaamse overheid verloopt normaal.
  • Fysieke teamactiviteiten en personeelsevenementen zijn niet mogelijk zolang de richtlijn maximaal thuiswerk geldt.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht in de publieke ruimtes van alle gebouwen van de Vlaamse overheid. Ook als je geen 1,5m afstand kan houden, draag je een mondmasker.
  • Het is belangrijk dat je je aan de individuele voorzorgsmaatregelen houdt. Beperk het aantal nauwe contacten op het werk.
  • Je hebt geen Covid Safe Ticket nodig om gebruik te maken van de bedrijfsrestaurants in de gebouwen van de Vlaamse overheid.

  Het Facilitair Bedrijf houdt de grote kantoorgebouwen open en de openingsuren blijven ongewijzigd. Het cateringaanbod kan aangepast worden in functie van de bezettingsgraad om voedselverliezen te beperken. Daarover volgt nog een communicatie per gebouw. 

  De schoonmaak blijft momenteel ook ongewijzigd, maar kan per gebouw aangepast worden op basis van de bezettingsgraad. 

  Deze maatregelen gelden zolang de epidemische noodtoestand geldt. Die is afgekondigd voor 3 maanden, maar dat kan geëvalueerd worden naarmate de epidemiologische situatie verandert.