chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Meer dan 700 collega’s namen deel aan Week van de Gezondheid

  maandag, 2 december 2019

  In de week van 25 november zetten meer dan 700 collega’s hun beste beentje voor tijdens de Week van de Gezondheid. 3 dagen lang kon je in verschillende gebouwen van de Vlaamse overheid deelnemen aan activiteiten die je mentale en fysieke gezondheid een energieke boost gaven.

  3 dagen, 3 thema’s, een heleboel activiteiten. Deelnemers kregen de kans om inspiratie op te doen rond beweging & fysieke gezondheid, mentaal welzijn en gezonde voeding. De week kende een sterke start met een gezond ontbijt. De volgende dagen kwam de ene collega te weten hoe je makkelijk je voedingsgewoonten aanpast, de andere liet zich dan weer onderdompelen in de wondere wereld van thee. Voor ieder wat wils!

  Tijdens de Week van de Gezondheid staat de mens centraal, en niet alleen de werknemer
  Christophe Stiens, Syntra Vlaanderen

  Sport en plezier werden gecombineerd tijdens een zumbasessie of onderhoudsgym, zittend gedrag werd aangepakt aan de hand van activiteiten rond bijvoorbeeld kantoorergonomie en beweging op het werk. Maar ook de lachspieren kwamen in actie. Deelnemers gingen stress te lijf met een ontspannende dosis lachyoga, of leerden zich beter focussen en maakten onder meer kennis met meditatietechnieken en gezonde vergadermethodes.

  Ontdek meer sfeerbeelden op de webpagina ‘Week van de Gezondheid’

  Cultuurverandering

  Tijdens de Week van de Gezondheid hebben we samen gewerkt aan een cultuurverandering binnen de Vlaamse overheid. Want ook op de werkvloer moet er voldoende aandacht zijn voor beweging, mentaal welzijn en gezonde voeding.