chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Mondmaskers beschikbaar vanaf 11 mei

  woensdag, 13 mei 2020

  Sinds maandag 4 mei zijn mondmaskers verplicht op het openbaar vervoer en op werkplekken waar de fysieke afstand van 1,5 m op het werk niet gegarandeerd kan worden.

  Daarom zijn nu tijdelijk wegwerpmondmaskers beschikbaar aan het onthaal van de grote kantoorgebouwen waar Het Facilitair Bedrijf de gebouwverantwoordelijkheid heeft. Die mondmaskers zijn bedoeld voor medewerkers die voor de continuïteit van de dienstverlening van hun entiteit in die kantoorgebouwen aanwezig moeten zijn en nog niet over een comfortmasker beschikken. De voorraad is beperkt, dus laat deze wegwerpmaskers zeker voor de collega’s voor wie ze bedoeld zijn.

  Daarnaast heeft Het Facilitair Bedrijf, op basis van doorgegeven gegevens van de entiteiten van de Vlaamse overheid, 3 comfortmaskers besteld voor elke medewerker (en voor externen met een langdurige opdracht) die binnenkort naar de werkvloer terug keert, volgens de noden tot 8 juni.  De eerste mondmaskers werden op woensdag 6 mei geleverd op het hoofdkantoor van elke entiteit.

  Entiteiten staan zelf in voor de verdeling van de 3 comfort maskers naar elke medewerker vanaf het moment dat die terug naar een kantoorgebouw komt. Informeer indien nodig binnen je entiteit naar afspraken over de toewijzing en verdeling.

  De comfortmaskers hebben een grote weefseldichtheid en een fluo-carbonfinish, zodat ze voldoen aan een goede normering. Het gaat weliswaar over comfortmaskers, zodat ze niet worden beschouwd als een persoonlijk beschermingsmiddel: je beschermt in eerste instantie personen in jouw nabijheid.
  Hun kenmerken worden gewaarborgd tot 10 wasbeurten. De comfortmaskers met 2 lagen zijn goed voor 20 wasbeurten.