chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Music for Life: de Warmste Week bij de Vlaamse overheid

  woensdag, 28 november 2018
  Logo Music for Life

  Dinsdag 18 december start de Warmste Week van Music for Life. Opnieuw steken heel wat collega’s de handen uit de mouwen om warme acties te organiseren. Wil je het goede doel steunen? In dit overzicht vind je alvast wat inspiratie. Organiseer je zelf ook iets? Laat het weten via nieuws@vlaanderen.be.

  Zelfgemaakte soepkoppen

  Zelfgemaakte soepkoppen

  De afdeling Geotechniek van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) organiseert acties om maar liefst drie goede doelen te steunen. Nog tot 19 december kun je bij hen terecht voor de warmste soep, de opbrengst gaat naar Eye Hope ivzw. Op 20 december kun je met de warmste lunch Hoop voor zwervertjes vzw steunen.

  Daarnaast maakten de collega’s van Geotechniek ook soepkoppen voor de actie de warmste GEO-klei. Door te bieden op de soepkoppen of andere kunstwerkjes sponsor je MS Liga Vlaanderen.

  Je vindt een overzicht van de acties van Geotechniek op de site van het Departement MOW.

  Quiz

  Op woensdag 5 december kun je je kennis tonen tijdens de middagquiz van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid in het Ellipsgebouw in Brussel. De inschrijvingen zijn ondertussen afgesloten. Ben je geen quizzer? Je kunt vanaf 11.30 uur ook bij hen terecht voor broodjes, zelfgemaakte cake en drank ten voordele van het goede doel.

  Afterworkparty

  Affiche Party for Life

  Al voor het zesde jaar kun je het goede doel steunen door naar de Party for Life te gaan. Het Departement werk en Sociale Economie zet zich dit jaar in voor Pleegzorg Vlaanderen. Iedereen is welkom op donderdag 6 december vanaf 16 uur in het restaurant van het Brusselse Ellipsgebouw.

  Je kunt kaarten kopen voor 5 euro in voorverkoop in de restaurants van het Ellipsgebouw, het Herman Teirlinckgebouw en het Hendrik Consciencegebouw in Brussel. Aan de kassa kun je kaarten kopen voor 7 euro. 

  Kerstloop Brugge

  In Brugge kun je samen met de collega’s van Justitiehuis Veurne meelopen in de kerstloop ten voordele van basisschool Spermalie, een school voor dove kinderen en slechtzienden met leermoeilijkheden. De kerstloop start op vrijdag 7 december om 20 uur. Je kunt kiezen voor 6 of 10 kilometer. Inschrijven kan online.

  Kerstontbijt

  In het Ellipsgebouw kun je op donderdag 13 december tussen 7.30 en 10 uur genieten van het warmste ontbijt van het Departement Landbouw en Visserij. Voor 10 euro kun je uitgebreid ontbijten en steun je Kom op tegen Kanker.

  De ticketverkoop vindt plaats aan het restaurant in het Ellipsgebouw van 12 tot 23 november. Met vragen of voor groepsinschrijvingen kan je mailen naar valerie.dewulf@lv.vlaanderen.be.

  Cake en taart

  In het Vlaams Verkeerscentrum hebben enkele verkeersoperatoren met een groot hart de andere collega’s opgeroepen om zoetigheid te bakken. In december zal er daarom op geregelde tijdstippen in de operatorzaal een buffetje van cakes, taarten en andere zoetigheden staan. Alle medewerkers mogen komen snoepen, maar moeten wel een bijdrage doen. Het geld gaat naar Rondpunt VZW, die zich inzet voor verkeersslachtoffers.

  Warmathon met het Waterbouwkundig Laboratorium

  Het Waterbouwkundig Laboratorium (Departement Mobiliteit en Openbare Werken) neemt met 12 collega’s deel aan de Warmathon in Antwerpen op vrijdag 21 december. Zij lopen zich de ziel uit het lijf voor het Duchenne Parent Project Belgium vzw, een onafhankelijke organisatie die fondsen werft voor het wetenschappelijk onderzoek naar de ongeneeslijke zeldzame aangeboren spierziekte Duchenne Spierdystrofie. 

  De inschrijvingen voor het team van het Waterbouwkundig Laboratorium zijn afgesloten, maar je kunt je wel nog altijd individueel inschrijven ten voordele van Duchenne Parent Project Belgium via de site van de Warmste Week

  Wat is Duchenne Spierdystrofie?

  Bij deze spierziekte die bijna uitsluitend jongens treft, breken de spieren van bij de geboorte af. Daardoor belanden ze vanaf de leeftijd van ongeveer 10 jaar in een rolstoel, eerst voor korte afstanden, later permanent. Ook wordt ademhalen moeilijker, en bij luchtweginfecties bijvoorbeeld het ophoesten van slijmen. En ook het hart is een spier. De gemiddelde levensverwachting is tegenwoordig 25 à 30 jaar, maar dat is al heel wat hoger dan 20 jaar geleden, dankzij de verbeterde kennis en behandeling van de symptomen. De voortschrijdende kennis van gentherapie en nieuwe geneesmiddelen is echter beloftevol, maar daar is nog heel veel onderzoek voor nodig.

  Warmathon met Natuur en Bos

  Ook het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) doet mee aan de Warmathon in Brussel (donderdag 20 december) en Gent (zaterdag 22 december). De ANB-collega's lopen voor hun zelf gekozen goed doel en zullen alvast herkenbaar zijn aan hun ANB-sportshirts.

  Warmathon met Departement Onderwijs en Vorming

  Het Departement Onderwijs en Vorming loopt mee met de Warmathon in Brussel op donderdag 20 december. De collega’s lopen voor goede doelen met extra aandacht voor leren, onderwijs en welzijn op school zoals BEDNET, Mobile School, school zonder pesten, S.O.S. Schulden op school enzovoort. Het Departement Onderwijs en Vorming zal herkenbaar zijn aan groene truitjes met het logo van de Vlaamse overheid.

  Printen for Life

  De collega’s van het departement Onderwijs en Vorming organiseren voor de tweede keer de actie ‘Printen for Life’, waarbij lege, maar ook vervallen en overstock inktpatronen ingezameld werden voor het goede doel: het Dierenasiel in Sint-Truiden.

  Wat houdt deze actie in?

  80 procent van de lege inktpatronen, toners en cartridges van printers in België komen op de afvalberg terecht, terwijl ze eigenlijk gerecycleerd kunnen worden. Daar heeft het Department Onderwijs en Vorming de afgelopen weken werk van gemaakt. Een gespecialiseerde firma zal bekijken welke ingezamelde inktpatronen herbruikbaar zijn en welke niet. Per herbruikbaar inktpatroon krijgt het Dierenasiel via deze actie een vergoeding van die firma. Dat kan oplopen tot enkele euro’s per stuk, afhankelijk van het type en het merk van het inktpatroon. De inktpatronen die niet meer herbruikbaar zijn, brengen niets op voor het Dierenasiel, maar worden op een milieuvriendelijke wijze afgevoerd.

  Bake off for Life

  Collega's van Toerisme Vlaanderen etaleren hun bakkunsten voor het goede doel. Op maandag 10 en dinsdag 11 december wordt al het lekkers (appelcake, pannenkoeken, kerstkoekjes, cupcakes, speculaas, kaastaart,...) verkocht ten voordele van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen.

  Warmste wOEK

  De medewerkers van het agentschap Onroerend Erfgoed hebben onder de noemer ‘de warmste wOEk’ de handen in elkaar geslagen om geld in te zamelen voor TADA, een Brusselse vzw die maatschappelijk kwetsbare tieners motiveert om te vechten voor een betere toekomst. Tijdens de agentschapsdag op 11 september verkochten ze al zelfgebakken koekjes. Eind november organiseerden ze een warmste quiz in Brussel.

  Als afsluiter biedt Onroerend Erfgoed in 5 VAC's een streekprOEverij aan, een typisch streekproduct van de provincie. Kom proeven van 11.30 tot 14 uur (tenzij vroeger uitverkocht) in:

  • VAC Brugge6 december - Brugse Kletskoppen
  • VAC Leuven: 7 december - Lo(v)onse Pruimenstroop
  • VAC Hasselt: 13 december - Maaslandse knapkoek
  • VAC Antwerpen: 18 december - Lierse vlaaikes
  • VAC Gent: 18 december - Geraardsbergse mattentaart

  Donderdagen for Life

  Naar jaarlijkse traditie organiseert het GO! de Donderdagen for Life om met de collega's van het Huis van het GO! geld in te zamelen voor GO! For Life. Het GO! trekt de kaart van de solidariteit en wil met allerhande leuke groepsacties geld inzamelen voor de vzw 'School zonder Racisme'. Niet alleen gaat de opbrengst naar Music for Life, de activiteiten zijn ook leuk om met de collega’s te doen. 

  Donderdag 6 december: vluchtelingenspel

  Doe mee aan een spel waarbij je in de schoenen komt te staan van een vluchteling. Aan de hand van allerlei denk- en doe- opdrachten zul je ondervinden welke hindernissen en gevaren vluchtelingen moeten doorstaan. Na het spel volgt er een nabespreking en is er ruimte voor verdieping, reflectie en debat. Wil je meedoen, schrijf je dan via forlife@g-o.be. Wanneer? Van 14 tot 15.40 uur in de bistro bij GO! (Willebroekkaai 36, 1000 Brussel). Om deel te nemen betaal je 2 euro voor het goede doel.

  Donderdag 13 december: Noonwalk for Life

  Op donderdag 13 december brengt een Noonwalk for Life je  naar een kunstencentrum met een bijzondere geschiedenis. In Atelier Marcel Hastir kun je luisteren naar een speciaal miniconcert. Je betaalt 2,5 euro voor het goede doel (incl. drankje, tapa's, gids, metroticket en het miniconcert). Zin in een gezonde, actieve middagpauze? Schrijf je in via gezondheid@g-o.be. Betalen kan op de dag zelf. Wanneer? Van 12 tot 14 uur.

  Donderdag 20 december: Radio GO!

  Radio GO!, de eigen hartverwarmende radio van GO! voor één dag, gaat de ether in tijdens de Warmste Week. Op donderdag 20 december zal Radio GO! overal te beluisteren en te bekijken zijn via live streaming. Er wordt uitgezonden van 10 tot 16 uur. Heb je zin om zelf te presenteren of ken jij iemand met ervaring die zou willen presenteren? Mail dan naar forlife@g-o.be.

  Radio GO!

  OVAM for Life

  Ook de OVAM sluit zich dit jaar aan bij Music for Life. Drie projecten met een sterke interne band zijn de goede doelen:

  • Eetcafé t’Ass dat jongeren met autisme een eerste werkervaring biedt.
  • Maud&Co, een sympathiek co-housing project waardoor jongeren met een beperking toch min of meer zelfstandig kunnen wonen.
  • Aukas, een kleine vzw die jongeren in Cambodja onderwijskansen biedt. 

  Sinds oktober bruist het op de OVAM van activiteiten en initiatieven die geld in het laatje brengen. Zelfgebakken koekjes, gebreide geluksbeertjes, handgemaakte wenskaarten, recyclagenotaboekjes: heel wat OVAM’ers toonden zich van hun meest creatieve kant. Maar ook een pannenkoekenbak, soepverkoop en een dessertenkar waren behoorlijk lucratief. De Vriendenkring schonk de opbrengt van haar jaarlijkse kwis, kaas- en wijnavond en kerstdrink integraal aan OVAM for Life en de stafdiensten verkochten hotdogs. Maar liefst 54 OVAM’ers kozen er voor om hun traditionele eindejaarsgeschenk te laten omzetten in een som geld ten voordele van OVAM for Life. Ook de directie liet zich niet onbetuigd en ging een stappenchallenge aan met het team Bedrijven van de bodemafdeling. Tenslotte bracht ook de jaarlijkse goededoelenmarkt flink wat op voor OVAM for Life.

  Er zijn nog altijd notaboekjes for Life te koop. Ze bestaan quasi volledig uit recyclagemateriaal en er zijn er geen twee dezelfde. Een boekje kost 10 euro. Meer info bij els.van.camp@ovam.be. De boekjes geraken kosteloos van Mechelen tot in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel.

  OVAM for Life boekjes

  Een vraag over OVAM for Life? Mail naar els.van.camp@ovam.be.

   

  En jij?

  Organiseer je zelf ook een actie? Laat het weten via nieuws@vlaanderen.be. Zo komt je actie ook in dit overzicht.