chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Natuur en Bos en INBO volgen wolven op de voet

  woensdag, 15 mei 2019
  pop-up expo ‘Wolven in Limburg’

  Wolvin Naya is ondertussen bevallen van wellicht 3 of 4 welpjes. Daarover zijn de collega’s van Natuur en Bos van de Vlaamse overheid en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) het roerend eens.

  Eind april deelde Natuur en Bos beelden waarop de bolle buik van Naya duidelijk te zien is. Ondertussen hebben Naya en August zich op een afgelegen beschutte plaats genesteld, waar de jongen ook zullen geboren zijn. De welpjes zijn de eerste weken hulpeloos en volledig aangewezen op de bescherming van hun ouders. De moeder zoogt de jongen en de vader gaat op jacht. Na een drietal weken komen ze een eerste keer buiten hun hol. Geleidelijk aan gaan ze steeds verder op verkenning en vanaf de zomer zullen ze ook hier en daar te zien zijn.

  Expo ‘Wolven in Limburg’

  De komst van wolvin Naya in ons land was groot nieuws. Ondertussen hebben ook andere wolven, waaronder August, hun weg naar Limburg gevonden. Om inwoners en bezoekers te informeren, ontwikkelden Natuur en Bos, de natuurgebieden Duinengordel, Bosland en Kempen~Broek en het Provinciaal Natuurcentrum de pop-up expo ‘Wolven in Limburg’.

  Op de reizende expo kom je meer te weten over wolven: “Hoe kun je wolven herkennen? Wat eten ze? Wat betekent de terugkeer van de wolf? Waarom kiezen ze voor Limburg?”. De organisatoren hopen dat toeristen ook van de expo zullen genieten. De expo werd interactief gemaakt zodat kinderen en scholieren een bezoek kunnen brengen aan ‘Wolven in Limburg’.

  Waar en wanneer?

  De expo houdt halt in de 3 natuurgebieden waar Naya en August al gespot werden.

  • Duinengordel
   Commanderij (Oudsbergen): van 18 mei tot en met 14 juli 2019
   duinengordel.be
  • Bosland
   Soeverein (Lommel): van 17 juli tot en met 31 augustus 2019
   Toeristisch infokantoor (Peer): van 4 september tot en met 20 oktober 2019
   www.bosland.be
  • Kempen~Broek
   Mariahof (Bree): van 23 oktober tot en met 29 december 2019
   kempenbroek.eu

  Voor meer info over wolven en het wolvenplan: www.natuurenbos.be/wolf

  Onze Natuur

  Op zoek naar nog meer wolvennieuws? Daarvoor kun je sinds kort ook terecht op Onze Natuur, een online platform dat je het wilde België in volle glorie wil laten ontdekken met ongeziene beelden, verhalen, actualiteit, live cams en evenementen.

  Onze Natuur is een initiatief van Hotel Hungaria (het productiehuis van onder andere De Helden, Groenland en Dagelijkse Kost), de VRT en Natuur en Bos.

  Ontdek Onze Natuur: