chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Nieuw Certificatenbeheer (Vo-DCBaaS) beschikbaar

  maandag, 1 maart 2021

  Vandaag 1 maart 2021 is het nieuwe Certificatenbeheer van de Vlaamse overheid (Vo-DCBaas, “Digitaal Certificaten Beheer as a Service”) beschikbaar geworden in de productieomgeving. Je kan opnieuw certificaten aanvragen als je in het Gebruikersbeheer beschikt over het recht DCBaaS_certificaatbeheerder (niveau: per organisatie of per toepassing).

  Het voorgaande Certificatenbeheer (Vo-DCB) was verouderd en voldeed niet meer aan de functionele en veiligheidsvereisten van de Vlaamse overheid. Met de nieuwe toepassing kunnen we een hogere veiligheid en betrouwbaarheid aanbieden en wordt het proces voor het aanvragen van certificaten sneller en eenvoudiger.

  Waar vind ik alle informatie over de toepassing en de migratie?

  Alle laatste informatie vind je steeds terug op onze website bij publicaties, onder de hoofding ‘Ik heb vragen over Vo-DCB of Vo-DCBaaS’. Deze informatie wordt constant geüpdatet. Naast de eerste versie van de handleiding VoDCBaaS vind je de veelgestelde vragen terug en presentaties over het product en de migratie naar Vo-DCBaaS.

  Wat gebeurt er met mijn bestaande certificaten?

  Door de sluiting van het datacenter COLT/NMC4 moeten we de overschakeling van Vo-DCB naar de nieuwe VO-DCBaaS doorvoeren. We vragen klanten om hun bestaande Vo-DCB-certificaten te vervangen door nieuwe Vo-DCBaaS-certificaten. Onze aanbeveling is om dit zo snel mogelijk te doen en uiterlijk voor 15 december 2021!

  Contacteer ons

  Heb je de documentatie gelezen en heb je een vraag over het product of de migratie? Contacteer ons op vodcb@vlaanderen.be.