chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Nieuw: Monitor Onroerend Erfgoed

  maandag, 11 juni 2018

  Wil je weten welk onroerend erfgoed er allemaal in Vlaanderen te vinden is? Heb je cijfers nodig over het aantal beschermde monumenten? Vanaf nu kun je dit en veel meer opzoeken in de Monitor Onroerend Erfgoed.

  Het agentschap Onroerend Erfgoed lanceert de Monitor Onroerend Erfgoed Vlaanderen, een online databank met cijfermateriaal over het onroerend erfgoed en de erfgoedzorg in Vlaanderen. Het agentschap gebruikt deze cijfers om het beleid te onderbouwen en maakt ze nu openbaar zodat iedereen zich kan informeren met correct cijfermateriaal. 

  In de monitor verzamelt het agentschap informatie over diverse aspecten van het onroerend erfgoed en de erfgoedzorg. De monitor bestaat uit een vaste set van indicatoren. Elke indicator schetst een beeld van een specifiek aspect, bijvoorbeeld het aantal beschermde monumenten, de toegekende premies en subsidies, het aantal ingediende archeologienota's, de erkende onroerenderfgoedgemeenten. Het agentschap vult de monitor jaarlijks aan met nieuw cijfermateriaal en breidt de databank nog uit met nieuwe indicatoren.

  monitor.onroerenderfgoed.be