chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Nieuw op de sportdag

  woensdag, 29 augustus 2018

  Al ooit gehoord van Katami, Ipitup of ringhockey? Het sportaanbod van de Sportdag voor Ambtenaren op donderdag 20 september bevat 15 nieuwe sporten! Hieronder vind je een overzicht van de nieuwigheden.

  Fitness en dans

  Fitnessen in openlucht op de IPitup-beweegbanken (Foto: IPitup)

  Zin in een intensieve training? Dan kies je best voor Katami 4x4, een workout voor het volledige lichaam waarbij je 4 reeksen van 4 oefeningen uitvoert.

  Wie zich het liefst al dansend in het zweet werkt kan kiezen voor Latin Ritmes: de zwoele Zuid-Amerikaanse muziek zorgt er ongetwijfeld voor dat je je meteen ontspannen voelt.

  Met Games 2 move is het dit jaar mogelijk gamen en fitnessen te combineren. Fitness je liever in de buitenlucht? Dan kun je gebruikmaken van de IPitup-beweegbanken die je misschien al kent van een park of plein bij jou in de buurt.

  Daag je collega’s uit

  Verzamel je collega’s en daag hen uit bij het bakstapelen! Het doel is eenvoudig: bouw een zo hoog mogelijke toren van bakken zonder te vallen. Ook op de hindernisbaan wipe-out probeer je langer overeind te blijven dan je collega’s.

  Voor een portie denksport kun je terecht bij contained, een escape room. Vorm een team met je collega’s, zet je hersenen aan het werk en laat je meeslepen in het verhaal.

  Ook nieuw dit jaar is poolball, een combinatie tussen voetbal en pool. Slaag jij erin als eerste de ballen in 1 van de 6 gaten trappen op deze levensgrote pooltafel?

  Een andere combinatie van sporten is Elliptigo, een mix van hardlopen, fietsen en cross trainen. Sneller dan lopen en minder belastend voor de rug dan fietsen!

  Teamsport

  Aanval van een bossaballteam Dejong Freek

  Zoals de naam al doet vermoeden speel je ringhockey niet met een bal of puck, maar met een ring. Scoren doe je door de ring vooruit te schuiven met een stok.

  Toch liever een balsport? Dan kun je deelnemen aan een wedstrijdje Bossaball. Deze sport combineert volleybal, voetbal en gymnastiek op een speelveld dat bestaat uit luchtkussens en trampolines.

  Een frisse duik

  trampolines op de bodem van een zwembad togethermag.eu

  Goed nieuws voor wie de Sportdag liefst in het water doorbrengt: het aanbod bevat 4 nieuwe watersporten. Je kunt duiken of reddend zwemmen of je wagen aan waterfitness met aqua spinning of aqua bouncing.

  Ooit al eens onder water gefietst? Aqua spinning is een nieuwe trend waarbij je fietst op een spinningfiets in het water. Bij aqua bouncing haalt Sport Vlaanderen dan weer een ander fitnesstoestel naar het water: je voert oefeningen uit op een trampoline die op de bodem van het zwembad staat.

  Een overzicht van het volledige sportaanbod vind je hier