chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Nieuw parkeerreglement van toepassing

  maandag, 21 september 2020

  Toegang voor ambtenaren met standplaats Ellips

  In de gebouwen van de Vlaamse overheid is sinds 30 juni 2020 een nieuw parkeerreglement van toepassing. Dit reglement houdt in dat enkel de ambtenaren met standplaats in het gebouw zelf via hun badge nog toegangsrecht hebben tot de eigen ondergrondse garage.
  De gebruikers van Ellips, Ferraris en Conscience kunnen onderling wel nog in elk van deze garages parkeren. Indien de garage van de Ellips zou volzet zijn, kan je dus met je badge van de Ellips nog in die twee andere gebouwen terecht, en vice versa.

  Externe bezoekers

  Dit nieuwe reglement brengt met zich mee dat er geen externe bezoekers meer worden toegelaten tot onze parkeergarage.  Indien je externen uitnodigt voor vergaderingen of events in het Ellipsgebouw, dien je vanaf nu dan ook expliciet te vermelden dat er geen parkeermogelijkheid is in ons gebouw. Op die manier is je genodigde al op voorhand op de hoogte en kan hij indien nodig zijn vervoerswijze aanpassen aan de nieuwe omstandigheden of een parkeerplaats elders zoeken. 

  Duurzame mobiliteit

  De Vlaamse overheid promoot al geruime tijd het STOP-principe, waarbij de personenwagen als laatste alternatief wordt aangeraden na stappen, trappen en openbaar vervoer.  

  Het Ellipsgebouw bevindt zich op wandelafstand van station Brussel-Noord. Alternatieven voor persoonlijk vervoer vind je in de aansluitingen op een ruim net van trein-, tram-, metro- en busverbindingen.

  Voor de fietser is er in het Ellipsgebouw de mogelijkheid om (elektrische) fietsen te reserveren via Facilipunt.be.  Tevens opent eerstdaags onze uitgebreide fietsenstalling in de -2.

  Parkeermogelijkheden in de buurt

  Voor wie er de voorkeur aan geeft om als bezoeker alsnog de wagen te nemen naar het Ellipsgebouw, is er in de straten in de buurt mogelijkheid tot langsparkeren (ticketautomaten).  Ook onder andere de ondergrondse parkeergarage van station Brussel-Noord CCN (https://www.interparking.be/nl-BE/find-parking/CCN/) en aan het Rogierplein (https://www.interparking.be/nl-BE/find-parking/Rogier/) bevinden zich op wandelafstand. Andere alternatieven vind je op het internet of via je GPS.

  Parkeerreglement

  De integrale tekst van het parkeerreglement vind je via deze link: