chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Nieuwe fietsenstalling Ellips geopend

  donderdag, 5 november 2020

  Uitgebreide fietsenstalling

  Met de fiets naar het werk komen, wordt vanaf nu weer wat aangenamer.  Voor de bewoners en bezoekers van het Ellipsgebouw, is sinds kort de uitgebreide fietsenstalling op de -2 in gebruik genomen.

  De nieuwe fietsenstalling biedt plaats aan 86 fietsen, waarvan 32 specifiek  voor elektrische fietsen. De fietsen kunnen slotvast aan de steunbeugels worden bevestigd.

  Voor wie zijn batterij wil laden op de fiets zelf, zijn alle stelplaatsen van een stopcontact voorzien. In de twee laadkasten kunnen de batterijen veilig achter slot worden bijgeladen. 

  Stelplaats leenfietsen

  Leenfietsen VO

  Tegelijk met de opening van de fietsenstalling, werden ook de leenfietsen van de Vlaamse overheid naar de -2 verhuisd.  Fietsen reserveren doe je nog steeds via Facilipunt. 

  Momenteel dien je de sleutel nog af te halen bij de onthaalmedewerkers aan de balie en daar na gebruik weer in te dienen, maar op korte termijn wordt in de fietsenstalling de slimme sleutelkast in gebruik genomen en krijg je rechtstreeks met je badge toegang tot de gewenste sleutel.

  Plooifietsen

  Op de administratieve verdiepingen mogen geen plooifietsen worden meegenomen en in de gezamenlijke ruimtes van het Ellipsgebouw is geen plaats voorzien voor lockers voor plooifietsen.  Vandaar dat ook in de nieuwe fietsenstalling voldoende plaats werd gecreëerd om plooifietsen aan de steunbeugels te stallen.

  Kleedkamers en douches

  kleedkamers Ellips

  Tegelijk met de uitbreiding van de fietsenstalling werd een volledig nieuw blok met kleedkamers en sanitaire voorzieningen geïnstalleerd. Met kleedkamers voorzien van 5 douches voor dames, 5 voor heren en 1 genderneutrale is de nieuwe voorziening op veelvuldig gebruik berekend en daarmee meteen ook futureproof.   

  Overigens zijn de douches tijdens de werkuren niet enkel geopend voor fietsers, maar kunnen ook anders sportievelingen zoals gebruikers van de fitness of joggers hier overdag met hun badge terecht. 

  De lockers voor alle persoonlijke spullen zijn voorzien van een elektronisch cijferslot met persoonlijk instelbare code. Dus ook als je slechts sporadisch met de fiets komt, kan je voor die dagen gebruik maken van een locker.

  Droogruimte

  Voor de fietsers die weer en wind trotseren om naar het werk te komen, is er een droogruimte voorzien.  Deze ruimte is 24/7 optimaal geventileerd en de temperatuur en vochtigheid wordt er naargelang van het gebruik aangepast. Wie 's ochtends kloddernat toekomt kan er prat op gaan dat hij tegen de namiddag weer met droge fietskledij naar huis kan vertrekken. 

  Bereikbaarheid

  De toegang tot de fietsenstalling verloopt grotendeels zoals in de huidige werkwijze.  Via onthaal gelijkvloers stap je tot aan de loskade. Vanuit de dubbele deur aan de loskade neem je de goederenlift tot de -2.

  In overleg met de gebouweigenaar gaat team uitbating Ellips momenteel nog na welke aanpassingen mogelijk zijn om de toegang te optimaliseren zodat een nog vlottere toegang tot de fietsenstalling op termijn mogelijk wordt.  

  Feestelijke opening en themaweek

  In normale omstandigheden zou de nieuwe fietsenstalling op feestelijke wijze worden geopend. De officiële opening, gekoppeld aan een sportieve themaweek, stellen we noodgedwongen nog even uit tot een geschikter en aangenamer moment. 

  In afwachting daarvan zijn alle sportievelingen alvast welkom in de nieuwe fietsenstalling.  Heb je vragen, voorstellen of opmerkingen, dan kan je via Facilipunt de gebouwcoördinator van de Ellips op de hoogte brengen.  

  Toekomstige projecten

  Momenteel staan er in de Ellips nog twee andere projecten in de steigers. Team bouwprojecten van HFB en team uitbating Ellips volgen momenteel de bouw van de nieuwe polyvalente ruimte in de -1 op. Timing van de afwerking is voorzien eind 2020.

  Aansluitend wordt onze koffiebar aanzienlijk uitgebreid met de volledige ruimte waar de huidige polyvalente ruimte zich bevindt.  De nieuwe koffiebar wordt volgens planning in de loop van het eerste kwartaal van 2021 geopend.