chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Nieuwe instellingen voor MS Teams

  vrijdag, 5 juni 2020

  Over twee weken start Het Facilitair Bedrijf de migraties om systematisch Teams als hoofdcommunicatietool te gaan gebruiken (samen met Yammer en SharePoint).
  Hoog tijd om de puntjes op de ‘i’ te zetten en alle laatste instellingen aan te passen.

  Onderstaande aanpassingen zijn vanaf 8 juni actief.

  Webinars niet meer voor iedereen (Live-events)

  Er is een limiet op het aantal webinars dat gelijktijdig kan doorgaan. Om de gebruikers die hier nood aan hebben te beschermen, zetten we de mogelijkheid om een webinar te organiseren standaard uit.
  Is er echt behoefte om een webinar te organiseren, dan kunnen de IT-functiehouders die optie laten activeren. Als dat ondertussen al gebeurd is, dan verandert er voor jou niets.

  Apps en connectoren: enkel Microsoft native worden standaard toegelaten

  Om de veiligheid, de stabiliteit en de kost van onze omgeving te bewaken, is niet meer zomaar elke app, bot of connector toegelaten. Wie er toch een wil gebruiken, moet contact opnemen met de IT-functiehouder. Er valt nl. heel wat te onderzoeken voor het licht op groen kan. Enkel de Confluence en Trello connector zullen na deze aanpassing nog actief blijven.

  De lobby: wie moet er in de wachtzaal voor een meeting?

  Standaard stellen we in dat enkel gasten moeten wachten in de lobby. Die instelling kan men (als organisator) wel aanpassen per vergadering.

  Opkuis van berichten in de kanalen

  Niemand kan berichten verwijderen behalve diegene die ze gepubliceerd heeft. Staat er iets niet zoals het hoort, spreek dan de auteur ervan aan en vraag om het aan te passen. Gasten kunnen hun eigen berichten aanpassen, ze kunnen ze echter niet verwijderen.

  Rechtstreeks berichten sturen naar kanalen

  Een e-mail kan men rechtstreeks naar een kanaal in Teams sturen. Dat is handig om iets snel te delen met teamleden. Het is echter ook een risico als het mailadres bekend geraakt en men er spam naartoe stuurt. Daarom kunnen enkel medewerkers met een mailadres van de Vlaamse overheid deze functie gebruiken.

  Heb je nog vragen? Stel ze via Yammer in het kanaal ‘Masters in Teams’.