Nieuwe service om perceelinformatie te bevragen nu beschikbaar

donderdag, 20 april 2017

Informatie Vlaanderen heeft een nieuwe service ontwikkeld die dient om kadastrale perceelinformatie te bevragen: de Capakey REST-service. Deze service laat toe om drie geografische databronnen die gegevens over percelen bevatten te raadplegen:

  • CADMAP (de entiteit kadastraal perceel van de digitale kadastrale percelenplannen (CADMAP) van de AAPD, zoals die door Informatie Vlaanderen wordt verspreid),
  • RVV-CADMAP (de entiteit kadastraal perceel van de versie van CADMAP die geldig is voor het Themabestand van de Vlaamse Voorkooprechten),
  • adp (de entiteit Administratief perceel van de geldende versie van het Grootschalig Referentiebestand).

Wil je direct aan de slag met deze nieuwe service? Surf dan naar https://overheid.vlaanderen.be/capakey-rest-service.

Vervangt WS Capakey SOAP-service

De Capakey REST-service vervangt de oudere WS Capakey SOAP-service. De nieuwe service biedt bijkomende mogelijkheden: naast de twee extra databronnen die bevraagd kunnen worden, is ook de snelheid en de performantie van deze nieuwe service beter dan de SOAP-service.

De WS Capakey SOAP-service wordt tegen 1 oktober 2017 uitgefaseerd. Daarom is het aangewezen om toepassingen die de WS Capakey SOAP-service gebruiken, te voorzien op het gebruik van de nieuwe Capakey REST-service.

Geopunt

Op dit moment werken de Geopunt-kaarttoepassingen reeds met de nieuwe service om bevragingen van kadastrale percelen uit te voeren, bv.:

Gebruiksvoorwaarden

Als gevolg van de afspraken met de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie (AAPD), mogen de gegevens en de nieuwe Capakey REST-service alleen gebruikt worden door de GDI-Vlaanderen deelnemers voor het uitvoeren van taken van algemeen belang en door GRB-heffingsplichtigen.

Meer informatie over de nieuwe service.
Heeft u nog vragen? Contacteer ons op informatie.vlaanderen@vlaanderen.be.