chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Nieuwe versie van de Digitale Handtekenmap in gebruik vanaf maandag 17 augustus

  maandag, 10 augustus 2020

  Op maandag 17/8/2020 wordt de nieuwe versie van de Digitale Handtekenmap in gebruik genomen. Daardoor zal de Digitale Handtekenmap niet beschikbaar zijn op vrijdag 14/8/2020 vanaf 19u. Ze zal opnieuw beschikbaar zijn vanaf maandag 17/8/2020. De omschakeling van de huidige naar de nieuwe versie zal volledig transparant zijn voor de gebruikers en toepassingen die gebruik maken van de Digitale Handtekenmap.

  Met de Digitale Handtekenmap van Het Facilitair Bedrijf kan je snel en eenvoudig documenten digitaal ondertekenen. De huidige versie van de Digitale Handtekenmap wordt gehost in het datacenter van de Vlaamse overheid, terwijl de nieuwe versie zal gehost worden “in de cloud”. Dit moet leiden tot een verhoogde bedrijfszekerheid van het handtekenplatform.

  Daarnaast zal de nieuwe versie ook het gebruiksgemak aanzien verhogen: aangezien we in onze digitale wereld meer en meer gebruik maken van mobiele toestellen, die standaard geen kaartlezers bevatten, is het omslachtig om documenten digitaal te ondertekenen met je e-ID kaart.
  Daarom werd de Handtekenmap uitgebreid, zodat men documenten ook digitaal kan ondertekenen op een mobiel toestel, op basis van een persoonlijk gekwalificeerd certificaat (= Remote Signing). 

  Na de in productiestelling van de nieuwe versie, zal “remote signing” in eerste instantie worden uitgerold en beproefd bij de kabinetten van de Vlaamse ministers. Daarna zal deze functionaliteit ook worden geïntroduceerd bij de Vlaamse administratie en de lokale besturen. Meer informatie hieromtrent vvolgt.

  Meer weten over de handtekenmap en de nieuwe functionaliteit, contacteer digitaaltekenen@vlaanderen.be