chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Ontdek de Vlaamse vlinders

  maandag, 8 juli 2019
  Een koninginnepage op paarse bloemen. (Foto: I&C)

  Deze zomer kleuren Vlaamse vlinders de natuur in Vlaanderen. Op zondag 14 juli vindt de Vlinderwandeling plaats in landbouwgebied De Reukens. Plantentuin Meise zet op zijn beurt nachtvlinders in de spotlight met een openluchtexpo. 

  Wist je dat de citroenvlinder bijna een jaar oud kan worden? Of dat er in Vlaanderen 48 soorten dagvlinders leven? Naar jaarlijkse traditie organiseert Natuurpunt in de maand juli De Grote Vlindertelling.

  De collega’s van Agentschap voor Natuur en Bos kijken op 14 juli welke vlinders rondfladderen in De Reukens in Aartselaar. Tijdens de begeleide uitstap kun je zelf de vlinders tellen en doorgeven op de vlindersite.

  Nachtvlinders in de kijker

  Hoewel we het meest vertrouwd zijn met dagvlinders, mogen we hun nachtelijke verwanten zeker niet vergeten. In Plantentuin Meise kun je deze zomer de onbekende schoonheid van nachtvlinders ontdekken in een openluchtexpo met 20 detailfoto’s.

  Met behulp van lichtvallen bracht nachtvlinderliefhebber Kenny De Boeck 2 jaar lang heel wat nachtvlinders in beeld. De tentoonstelling loopt nog tot en met 31 augustus.

  Verder kun je in Plantentuin Meise ook de tentoonstelling ‘Kiezelwieren, kunst in een doosje van natuur’ bezoeken. Een samenwerking van onderzoeker Bart Van de Vijver, 4 kunstenaars en 2 fotografen leverde een verzameling foto’s en kunstwerken op waarin de structuur van de kiezelwieren centraal staat.

  Meer info vind je op de website van Plantentuin Meise