chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Opening koffiebar Arenberg: koffiebar én onthaalruimte!

  vrijdag, 13 december 2019

  Op vrijdag 13 december opende de koffiebar in het Arenberggebouw. Nu hebben alle grote kantoorgebouwen een eigen koffiebar. Zoals bij de andere koffiebars, werd er ook hier aan de ontwerpers gevraagd om een huiselijke en gezellige sfeer te creëren. En toch is deze koffiebar ook uniek. Want voor het eerst werden 2 functies in één ruimte samengenomen.

  Frank Geets Frank Geets maakt de eerste koffie en opent zo officieel de koffiebar

  Koffiebar en onthaalruimte

  Er is enerzijds de koffiebar met zitruimte en anderzijds een nieuw onthaal. Tussen het onthaalmeubel en de koffiebar is er een visuele buffer, zodat de 2 functies visueel gescheiden zijn. Dit kan de plek zijn waar men even kan wachten aan het onthaal of om aan de koffiebar aan te schuiven. Er werden akoestische buffers voorzien zodat de collega’s in de nabijgelegen kantoren geen lawaaihinder ondervinden. Ook het zitmeubilair wordt zoveel mogelijk gestoffeerd voorzien voor een maximale demping van het geluid in de hal.

  Ergonomisch en toegankelijk

  Bij het ontwerp van de koffiebar is rekening gehouden met het gebruiksgemak voor onze collega’s: zowel koffiebar als onthaalmeubel zijn ergonomisch en gebruiksvriendelijk.

  Zowel de onthaalbalie als de koffiebar zijn aangepast zodat ze voldoen aan de normen van integrale toegankelijkheid. Er is voldoende doorgangsbreedte, draairuimte, contrast in materialen,…  

  Modulair en duurzaam

  De koffiebar en de onthaalruimte maken gebruik van recuperatiematerialen die een nieuwe afwerking hebben gekregen. Zo werd er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van materiaal afkomstig van andere kantoorgebouwen. Dit in combinatie met FSC-hout (dit is hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen). Ook het stalen frame werd gerecupereerd uit een ander project, en geel gelakt. Met het oog op de verhuis in 2023 werd er ook gekozen voor een in grote mate demonteerbaar ontwerp. Het geheel werd voorzien op een licht podium, dat gedemonteerd kan worden, maar dat ook de vloer beschermt.

  Zitmeubilair

  Het zitmeubilair zal bestaan uit een combinatie van gestoffeerde banken, poefjes en lage en hoge tafels. Zo kan men hier comfortabel wachten, een drankje nuttigen, even overleggen,… Het meubilair zal pas geleverd worden in januari. In tussentijd wordt er bistro-meubilair voorzien uit het Herman Teirlinckgebouw.

  De hele dag een divers aanbod

  De koffiebar is elke werkdag open vanaf 7.30 uur tot 16.30 uur. In de koffiebar kan je naast warme en koude dranken ook, soep, belegde broodjes, frisdranken, desserts, voorverpakte slaatjes,… aankopen.

  Door de onthaalbalie en koffiebar te combineren, kan het dienstverlenend personeel van onthaal en koffiebar optimaal ingezet worden. Bij drukke momenten kunnen zij elkaar ondersteunen.

  Bekijk de fotoreeks