chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Personeelswissels aan de top

  woensdag, 30 oktober 2019

  Zowel Syntra Vlaanderen als het Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs, Kwalificaties en Studietoelagen (AHOVOKS) krijgen vanaf 1 november 2019 een nieuwe topambtenaar.

  Dirk Vanderpoorten Dirk Vanderpoorten
  • Syntra Vlaanderen: Vanaf 1 november wordt Dirk Vanderpoorten, secretaris-generaal van het Departement Werk en Sociale Economie (WSE) waarnemend gedelegeerd bestuurder van het Agentschap voor Ondernemingsvorming Syntra Vlaanderen. De opdracht van Bruno Tindemans, gedelegeerd bestuurder van Syntra Vlaanderen, loopt af op 31 oktober.

  • Transitiecomité Syntra Vlaanderen: Dit past in het Vlaams Regeerakkoord dat de opheffing van Syntra Vlaanderen vooropstelt. Tegen 1 januari 2021 worden de taken en bevoegdheden van Syntra Vlaanderen verdeeld over het Departement Werk en Sociale Economie, VDAB en het Agentschap Innoveren en Ondernemen. 


   Dirk Vanderpoorten is voorzitter van het transitiecomité dat de opheffing van het agentschap, de herverdeling van de bevoegdheden, de overdracht van medewerkers en de continuïteit van de dienstverlening in goede banen zal leiden.

  Peter Parmentier Peter Parmentier
  • AHOVOKS: De Vlaamse Regering heeft beslist Peter Parmentier met ingang van 1 november 2019 toe te laten tot de proeftijd in de graad van directeur-generaal en aan te stellen als administrateur-generaal bij het Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs, Kwalificaties en Studietoelagen (AHOVOKS).