chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Procedure adviesaanvraag CIRM-loket (8 september 2020)

  dinsdag, 8 september 2020

  Sinds 1 juli 2020 kunnen cultuur- en sportorganisaties die een evenement willen organiseren gebruik maken van het COVID Event Risk Model (CERM) om inzicht te krijgen in het COVID-veiligheidsrisico van elk event.  

  Voor uitbaters van permanente sport- of culturele infrastructuur zoals stadions, sporthallen, theaters, concertzalen en congreslocaties lanceert de Vlaamse overheid op 8 september een tool die zich specifiek tot hen richt: het COVID Infrastructure Risk Model (CIRM) 

  CIRM beroept zich (deels) op dezelfde set parameters als CERM, maar focust zich op hoe de infrastructuur zich leent tot het COVID-veilig organiseren van evenementen.  

  Het CIRM richt zich in eerste plaats tot de lokale besturen. Als de infrastructuur activiteiten wil organiseren die het maximumaantal toeschouwers onder de wettelijke bepalingen uit het ministerieel besluit van 22 augustus 2020 overschrijden, kan het lokale bestuur zich wenden tot het CIRM-loket via cirm@eventflanders.comDeze uitzonderingen zijn enkel mogelijk voor permanente infrastructuren die evenementen, voorstellingen of wedstrijden organiseren voor een zittend publiek. 

  Het CIRM-loket zorgt voor een gecoördineerde adviesverlening van de bevoegde minister, in overleg met het vakdepartement en de virologen (waar nodig), in lijn met de geldende sectorprotocollen en richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Het advies wordt gericht aan de bevoegde burgemeester, die beslist over de aanvraag. 

  U vindt alle informatie over de CIRM-tool, de aanvraagprocedure bij het CIRM-loket en veel gestelde vragen op de website van Toerisme Vlaanderen en via covideventriskmodel.be.