chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Projectoproep participatief werken van de gemeenteraad

  maandag, 11 februari 2019

  Leven er in uw gemeente ideeën om experimenten op te zetten waarbij de gemeenteraad een rol opneemt in participatieve beleidsprocessen? Of misschien bestaan er  ideeën om de werking van de gemeenteraad zelf meer participatief te organiseren? Dan biedt deze projectoproep mogelijkerwijs een antwoord.   

  De gemeenteraad speelt een belangrijke rol met betrekking tot participatie. De raad legt volgens het decreet over het lokaal bestuur (DLB) een participatiereglement vast en kan een vitale rol opnemen in het bepalen van de agenda en het uitvoeren van het participatiebeleid. In de praktijk stellen we vast dat de gemeenteraad en raadsleden nauwelijks te pas komen in participatietrajecten. Via deze projectoproep willen de Vlaamse overheid en VVSG vernieuwende initiatieven ondersteunen van gemeenteraden die willen experimenteren met participatie. Drie steden of gemeenten worden geselecteerd en kunnen hun project uitvoeren met professionele ondersteuning van Levuur, experten van de Vlaamse overheid en VVSG. De geselecteerde projecten kunnen tevens deelnemen aan een leerproces met andere lokale besturen en komen in de kijker als voorbeeldproject.

  Interesse? Stel uw gemeente of gemeenteraad kandidaat met een projectvoorstel tegen uiterlijk maandag 29 april 2019, 12 uur. Om uw gemeente te ondersteunen om  het projectvoorstel op punt te zetten, plannen we twee ontwerpsessies   

  Hier kan u meer informatie vinden over de oproep, de wijze van indienen, de procedure en de selectiecriteria.