chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Samenwerking studenten KU Leuven en UGent en Team Facilitaire IT-systemen (HFB)

  dinsdag, 16 april 2019

  Met het programma 'Intuïtief onthaal' ontwikkelt de afdeling Facilitair Management van Het Facilitair Bedrijf verder haar ‘hospitality’ concept.

  De eerste initiatieven waren de introductie van zelfscanning in de bedrijfsrestaurants van het Herman Teirlinck- en het Conscience-gebouw en binnenkort volgt ook de ingebruikename van zgn. 'slimme sleutelkasten' om fietsen te ontlenen. Daarvoor maakt het team Facilitaire IT-systemen onder andere gebruik van slimme technologie.

  Digital Talent Masterclasses

  In die context neemt het team Facilitaire IT-systemen deel aan een reeks van telkens vijf Digital Talent Masterclasses, georganiseerd door de universiteiten van Leuven en Gent, in samenwerking met DXC.

  Na een korte opleiding over de verschillende digital enablers (design thinking, IoT, chatbot, robotics,...), werken de studenten in kleine groepjes met het team Facilitaire IT-systemen rond innovatie-uitdagingen in het kader van het intuïtieve onthaal in onze gebouwen. Industrie-experten van DXC begeleiden de studenten hierbij.

  Op het einde van de reeks Masterclasses zullen de studenten hun ideeën voorstellen aan een jury, die ze zal evalueren, onder andere op de gerealiseerde meerwaarde en de praktische haalbaarheid. Team Facilitaire IT-systemen kijkt er alvast naar uit om enkele cases te vertalen naar werkbare oplossingen in de gebouwen.