chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Sinds 1 oktober betaal je voor wegwerpverpakkingen

  donderdag, 26 september 2019

  Niet vergeten: sinds 1 oktober 2019 betaal je 0,20 euro als je kiest voor wegwerpverpakking.

  Het Facilitair Bedrijf gaat het gebruik van wegwerpverpakkingen in de grote kantoorgebouwen vermijden waar kan en vervangen door duurzame alternatieven. Alleen waar nodig (door bijvoorbeeld hygiënewetgeving), blijft de wegwerpverpakking. 

  Sinds 1 oktober
   2019 betaal je daarom 0,20 euro als je voor wegwerpverpakking kiest (koffie, soep, vruchtensap, zakje koffiekoek…). Je kunt zelf je brooddoos of herbruikbare koffiebeker of drinkfles meenemen als je je eten of drinken voor een later tijdstip wilt meenemen. We bieden ook verschillende herbruikbare zaken te koop aan in de koffiebars: koffiebeker, waterfles, broodjesdoek, thee-eitje, soeppotje, saladepotje.

  In het restaurant zullen er geen wegwerpverpakkingen meer beschikbaar zijn voor soep, salad bar en pasta. Wil je graag je soep of salade meenemen? Vergeet dan je eigen potje niet! In de koffiebar kun je wel nog soep in een wegwerpverpakking krijgen, maar daar betaal je dan 0,20 euro extra voor.

  Grotere verpakking? Grotere bijdrage

  Koop je in de Croques’n burgers bar in het Ferrarisgebouw een take awayburger? Dan betaal je 0,50 euro voor een wegwerpverpakking.

  Kies je ervoor om je aankoop bij de Foodmobiel in het Herman Teirlinckgebouw niet ter plaatse op te eten? Dan betaal je 0,50 euro voor een wegwerpverpakking.

  Eet je het wel ter plaatse op, dan krijg je je eten op een bordje.

  Meer weten over de acties om wegwerpverpakking te bannen?

  Waarom?

  Het Facilitair Bedrijf zet al een hele tijd in op circulaire catering om verspilling tegen te gaan, afval zoveel mogelijk te vermijden of te hergebruiken. Dit is een volgende stap om die doelstelling te realiseren.