chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Sinds 9 juni 2021 mag je 1 keer per week naar kantoor komen

  maandag, 17 mei 2021

  Op dinsdag 11 mei 2021 besliste het Overlegcomité over de geleidelijke versoepeling van een aantal federale coronamaatregelen. Het crisismanagementteam van de Vlaamse overheid heeft daarom beslist om ook een aantal maatregelen binnen de Vlaamse overheid gefaseerd te versoepelen 

  Tot 9 juni 2021 werk je, als je takenpakket dat toelaat, verplicht van thuis uit. Sinds woensdag 9 juni mag je opnieuw maximaal 1 dag per week naar kantoor komen voor een terugkeermoment. Dat kan als je daar zelf behoefte aan hebt, het is geen verplichting maar wel een gelegenheid om al eens terug naar kantoor te komen terwijl het nog erg rustig is. Je leidinggevende informeert je over de specifieke afspraken die hierrond gelden in jouw entiteit.  

  Vanaf 1 juli 2021 verdwijnt de verplichting om thuis te werken, maar het blijft wel aanbevolen. Je combineert werken van thuis uit met werken op kantoor voor zaken die je moeilijk van thuis uit kan doen, waarvoor je aanwezigheid op kantoor een meerwaarde heeft of voor een goed georganiseerde teamactiviteit. Je maakt hierover afspraken met je leidinggevende.  

  Zowel in de publieke zones van je kantoorgebouw als in je eigen werkzone worden maatregelen genomen om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Je departement of agentschap zorgt er ook voor dat de maximumcapaciteit op de werkvloer niet overschreden wordt. We rekenen ook op je individuele verantwoordelijkheid bij het volgen van de maatregelen, tot zolang het nodig is. 

  Vanaf 1 september 2021 werken we hopelijk weer in een normale situatie, post-corona. Of dat zal lukken, is in grote mate afhankelijk van de vaccinatiegraad in ons land. Het crisismanagementteam roept alle personeelsleden van de Vlaamse overheid dan ook op om zich te laten vaccineren. 

  Ook interessant: