chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Sport- en Beleefdagen: Bewegen in Brussel op donderdag 19 september

  donderdag, 15 augustus 2019

  De Sportdag voor ambtenaren maakt plaats voor een nieuw evenement: de Sport- en Beleefdagen. Fun, teambuilding, sporten en bewegen staan centraal. Proef op 3 verschillende data en 3 verschillende locaties van een gevarieerd sportaanbod. Op donderdag 19 september vindt de Sport- en Beleefdag in en rond Brussel plaats. Het centrale thema is city.

  Ambtenaars spelen voetbal op Sportdag (Foto: ID/Lieven Van Assche)

  De Sport- en Beleefdagen draaien volledig rond samen bewegen en sporten met collega’s, elkaar beter leren kennen buiten de werkcontext en vooral plezier beleven. Sport Vlaanderen verschuift de focus dit jaar nog meer naar teambuilding. Dat is ook te zien aan de vele teambuildingsproeven: vaardigheidsproeven, hersenspinsels, … Als team kun je zelfs een Virtual Reality-sessie winnen! Met een Virtual Reality-bril op je hoofd waan je jezelf in een andere wereld. De bril registreert elke beweging van je hoofd en armen, waardoor het lijkt alsof je écht in een andere wereld zit. 

  Ook dit jaar kun je een financiële bijdrage leveren voor een goed doel. Er zijn 3 goede doelen waaruit je kunt kiezen om ze vrijblijvend te steunen: Help Brandwonden Kids, VUB-UZB Paul De Knop Fonds voor immunotherapie en Poverello Gent. Voor elke donatie stort Sport Vlaanderen 1 euro extra.

  Streetdance en streetsoccer

  Op 19 september is Brussel het toneel voor de Sport- en Beleefdag, met een focus op city. De campus van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) is de uitvalsbasis.

  Net zoals op de Sport- en Beleefdagen Herentals en Gent, vind je in Brussel een uitgebreid en divers sportaanbod. In een dansles hiphop leer je bijvoorbeeld de dansmoves uit de hiphopcultuur. Aan het einde van de les ben je een professional in breakdance, streetdance en bubbling. Heb je toch meer interesse in het maken van hiphopmuziek? Dan is de workshop beatbox iets voor jou. Je leert er hoe je je mond en tong kunt gebruiken als instrument. Of wat dacht je van een potje streetsoccer waar je de gekste tricks uitprobeert? 

  Nadat je je hebt ingeschreven voor de Sport- en Beleefdag(en), kun je zelf je specifieke sportprogramma samenstellen. Wil je weten aan welke andere sportactiviteiten je kunt deelnemen in Brussel? Bekijk het op de website van Sport Vlaanderen, net als het uurschema van alle activiteiten.

  Wandelen en fietsen door de stad

  Personen fietsen langs gras (Foto: ID/Lieven Van Assche)

  In een fikse wandeling van 10 km primeert het thema city. Het parcours van het Consciencegebouw naar de VUB leidt je langs street art in alle vormen en kleuren, een skateramp en een labo voor urban culture. De Urban Trail van 3 km is dan weer de perfecte gelegenheid om de VUB al wandelend of al lopend te ontdekken. Doorheen de site en de gebouwen van de VUB wachten tal van belevingsmomenten je op.

  De Vlaamse liefde voor fietsen wordt in Brussel beantwoord met een begeleide fietstocht van 15 km. Je trapt langs parken en speelpleinen, over oude kasseien en comfortabele fietspaden, voorbij petanquebanen en skateplekken, volkscafés en hippe koffiebars. Fietsplezier gegarandeerd.

  Inschrijven

  Schrijf je nu in voor 1 van deze data en locaties:

  • Donderdag 12 september 2019 in en rond Herentals (met Sport Vlaanderen Herentals als uitvalsbasis). Het accent ligt hier op natuur en avontuur.
  • Donderdag 19 september 2019 in en rond Brussel (met de VUB als uitvalsbasis). Het centrale thema is city.
  • Donderdag 3 oktober 2019 in en rond Gent (met Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx als uitvalsbasis). Hier is het thema water.

  Andere praktische informatie (catering, bereikbaarheid, douches en vestiaires, …) vind je op de website van Sport Vlaanderen.

  Video: Sport Vlaanderen