chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Sport- en Beleefdagen: Natuur en avontuur in Herentals

  donderdag, 8 augustus 2019

  De Sportdag voor ambtenaren maakt plaats voor een nieuw evenement: de Sport- en Beleefdagen. Fun, teambuilding, sporten en bewegen staan centraal. Proef op 3 verschillende data en 3 verschillende locaties van een gevarieerd sportaanbod. Op donderdag 12 september vindt de Sport- en Beleefdag plaats in en rond Herentals. Het accent ligt op natuur en avontuur.

  Ambtenaars spelen voetbal op Sportdag (Foto: ID/Lieven Van Assche)

  De Sport- en Beleefdagen draaien volledig rond samen bewegen en sporten met collega’s, elkaar beter leren kennen buiten de werkcontext en vooral plezier beleven. Sport Vlaanderen verschuift de focus dit jaar nog meer naar teambuilding. Dat is ook te zien aan de vele teambuildingsproeven: vaardigheidsproeven, hersenspinsels, … Als team kun je zelfs een Virtual Reality-sessie winnen! Met een Virtual Reality-bril op je hoofd waan je jezelf in een andere wereld. De bril registreert elke beweging van je hoofd en armen, waardoor het lijkt alsof je écht in een andere wereld zit. Superleuk dus om elkaar eens virtueel al gamend uit te dagen.

  Ook dit jaar kun je een financiële bijdrage leveren voor een goed doel. Er zijn 3 goede doelen waaruit je kunt kiezen om ze vrijblijvend te steunen: Help Brandwonden Kids, VUB-UZB Paul De Knop Fonds voor immunotherapie en Poverello Gent. Voor elke donatie stort Sport Vlaanderen 1 euro extra.

  Te land, ter zee en in de lucht

  De 1ste editie van de Sport- en Beleefdagen gaat van start in en rond Herentals. Sport Vlaanderen Herentals vormt de uitvalsbasis van de Sport- en Beleefdag met thema natuur en avontuur.

  Het sportaanbod bestaat uit 45 sporttakken waaronder de meest uiteenlopende activiteiten. Zo kunnen echte avonturiers zich wagen aan een ritje van de kabelbaan. Wie zijn liefde voor de natuur niet kan bedwingen, kan de hoogste boom in. Letterlijk. De sessie boomklimmen is een unieke ervaring die je de wereld van een ander perspectief laat zien.

  Enkele personen spelen rolstoelbasketbal (Foto: ID/Lieven Van Assche)

  De waterratten kunnen zich dan weer vermaken tijdens een aqua bootcamp of een les zeemeermin zwemmen. Die laatste wordt trouwens begeleid door Mermaid Celine, de eerste Professionele Zeemeermin van België. Verder zijn er tal van teamactiviteiten zoals rolstoelbasketbal, rugby en geocaching.

  Nadat je je hebt ingeschreven voor één van de Sport- en Beleefdag(en), kun je zelf je specifieke sportprogramma samenstellen. Wil je weten aan welke andere sportactiviteiten je kunt deelnemen in Herentals? Bekijk het op de website van Sport Vlaanderen, net als het uurschema van alle activiteiten.

  Wandelen, lopen, fietsen en mountainbiken

  Vrouwen wandelen door bos (Foto: ID/Lieven Van Assche)

  Het aanbod omvat ook heel wat traditionele sportactiviteiten. Zo kun je je benen strekken tijdens een natuurwandeling of een wandelbootcamp. In een wandelbootcamp leidt een ervaren gids je door de natuur waar je enkele conditieoefeningen uitvoert. Wie de natuur aan een sneller tempo wil ontdekken, kan dat doen op 1 van de natuurlopen.

  Fervente fietsers kunnen zich volledig uitleven in de mooie omgeving van Herentals. 4 verschillende fietstochten trekken langs de pareltjes van de Kempense natuur. Heb je eerder zin in een avontuurlijker parcours? Dan is de mountainbiketocht iets voor jou. Let wel op: de uiterste datum voor het huren van een MTB of fiets is woensdag 4 september.

  Inschrijven

  Schrijf je nu in voor 1 van deze data en locaties:

  • Donderdag 12 september 2019 in en rond Herentals (met Sport Vlaanderen Herentals als uitvalsbasis). Het accent ligt hier op natuur en avontuur.
  • Donderdag 19 september 2019 in en rond Brussel (met de VUB als uitvalsbasis). Het centrale thema is city.
  • Donderdag 3 oktober 2019 in en rond Gent (met Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx als uitvalsbasis). Hier is het thema water.

  Andere praktische informatie (catering, bereikbaarheid, douches en vestiaires, …) vind je op de website van Sport Vlaanderen.

  Video: Sport Vlaanderen