chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Stand van zaken vaccinatie (16 april 2021)

  vrijdag, 16 april 2021
  • Op donderdag 15 april 2021 was al meer dan 58% van de 65-plussers een eerste keer gevaccineerd. Het Overlegcomité stelt als voorwaarde voor verdere versoepelingen onder meer dat de vaccinatiegraad bij 65-plussers 70% moet zijn. Dat lijkt Vlaanderen probleemloos te halen. Bij de 80-plussers is de vaccinatiegraad intussen al tot boven 90% geklommen.  
  • De voorbije week stuurden de vaccinatiecentra ook al uitnodigingen naar mensen jonger dan 65, die wegens een aandoening voorrang krijgen voor vaccinatie. In Vlaanderen staan momenteel iets meer dan 800.000 mensen jonger dan 65+ met een aandoening op de lijst van personen voor prioritiare vaccinatie.  
  • De vaccinatiecentra hebben er een recordweek opzitten met iets meer dan 350.000 vaccinaties. De komende 2 weken zijn er iets minder vaccins beschikbaar (tussen de 200.000 en 250.000), maar vanaf mei kan het aantal vaccins per week weer flink de hoogte in gaan. Het nieuws dat Pfizer vervroegd 1,23 miljoen vaccins zal leveren aan ons land, betekent daar een bijkomende versnelling. De vaccinatiecentra moeten zich dan ook voorbereiden op nog drukkere weken dan afgelopen week. 
  • Deze week zijn de vaccinatiecentra in Vlaanderen gestart met het gebruik van QVAX. Dat is de centrale onlinetoepassing om reservelijsten aan te leggen en mensen op te roepen om vrijgekomen vaccinplaatsen snel in te vullen. Intussen maken al 60 van de 95 vaccinatiecentra gebruik van QVAX of starten daar de komende dagen mee. In Vlaanderen hebben al meer dan 200.000 mensen zich via QVAX aangemeld als oproepbare reserve voor een vaccin.