chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Starten met deeltijdse prestaties wegens ziekte (24 maart 2020)

  dinsdag, 31 maart 2020

  Volgende maatregelen rond deeltijdse prestaties wegens ziekte, geactualiseerd sinds 31 maart 2020, is van toepassing voor personeelsleden binnen de Vlaamse overheid:

  Nieuwe aanvragen

  • Ben je statutair:
   • Je bent in het bezit van een attest van je behandelende arts, dan bezorg je dit aan Certimed en start je in het stelsel voorlopig tot en met 19 april. Er is geen controle door Certimed nodig.
   • Je bent niet in het bezit van een attest van je behandelende arts, dan is de opstart van dit verlofstelsel tijdelijk niet mogelijk. 

    Opgelet: na afloop van deze preventiemaatregel moet je alsnog, met je 1ste aanvraag die inging tijdens deze periode, naar de controlearts voor de toekenning van het resterende deel van de geattesteerde periode. Er wordt nog bekeken hoe dat praktisch in zijn werk zal gaan.    

  • Ben je contractueel? Je start het stelsel voorlopig tot en met 19 april.

   Opgelet: je staat zelf in voor de goedkeuring van je ziekenfonds voor de volledige periode van deeltijdse prestaties wegens ziekte. Contacteer je ziekenfonds voor meer informatie.

   Bij verlenging

   • Ben je statutair?  Het DCPA vraagt jou of je je lopende stelsel van deeltijdse prestaties wegens ziekte verlengt. Bij verlenging, loopt de verlenging tot en met 19 april en heb je geen attest nodig van de behandelend arts.  
    Opgelet: na afloop van deze preventiemaatregelen moet je alsnog naar de controlearts voor de toekenning van het resterende deel van de geattesteerde periode. Er wordt nog bekeken hoe dat praktisch in zijn werk zal gaan.    
   • Ben je contractueel? Het DCPA vraagt jou of je je lopende stelsel van deeltijdse prestaties wegens ziekte verlengt. Bij verlenging, loopt de verlenging tot en met 19 april.
    Opgelet: je staat zelf in voor de goedkeuring van je ziekenfonds voor de volledige periode van deeltijdse prestaties wegens ziekte. Contacteer je ziekenfonds voor meer informatie.