chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Syndicale actie op 16 mei

  woensdag, 9 mei 2018

  Op 16 mei organiseert het gemeenschappelijk vakbondsfront ABVV-ACV-ACLVB een nationale betoging te Brussel rond het pensioendossier.

  ACOD en ACV hebben een 24uren-stakingsaanzegging ingediend voor deze actiedag waardoor eventuele werkonderbrekingen, om deel te nemen aan de betoging en te staken, worden gedekt.

  Er wordt grote hinder verwacht voor wie die dag met de wagen naar Brussel komt. De betoging start om 11 uur en loopt van het Noordstation naar het Zuidstation. Welke gevolgen deze actie zal hebben op het openbaar vervoer is moeilijk in te schatten. Het personeel van de NMBS wil alvast mee opstappen in de betoging. Ook is er opgeroepen om extra treinen in te zetten om zoveel mogelijk reizigers naar Brussel te mobiliseren.

  Binnen elke entiteit zijn er afspraken over mogelijke alternatieven voor wie werkt. Voor meer informatie kun je terecht op de muurkrant van je beleidsdomein of bij je personeelsdienst.

  Als je zelf mee staakt, verlies je je salaris voor de duur van de afwezigheid - overeenkomstig artikel X 5 van het Vlaams personeelsstatuut (VPS). Als je een volledige dag afwezigheid bent, heb je evenmin recht op een maaltijdcheque. Als je staakt om deel te nemen aan deze syndicale actie, krijg je hiervoor geen vakbondsverlof (artikel X 72 VPS) of dienstvrijstelling voor vakbondsactiviteiten (artikel X 73 VPS).

  Omwille van rapporteringsredenen worden de personeelsleden van entiteiten die aangesloten zijn bij Vlimpers verzocht om hun eventuele afwezigheid zo veel mogelijk ten laatste de dag voordien te registreren. De code in het gemeenschappelijk personeelsregistratiesysteem Vlimpers die je hiervoor gebruikt is: overige – georganiseerde werkonderbreking.

  Noot: werk je in een entiteit die geen gebruik maakt van Vlimpers of heb je zelf geen toegang tot Vlimpers, vraag dan de procedure na bij je personeelsdienst.

  Alle informatie over omgaan met syndicale acties vind je op de website.

  foto betoging met leden van de 3 vakbondenFoto: Belga/Nicholas Maeterlinck