chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Terugkeer uit buitenland na vakantie

  vrijdag, 24 juli 2020
  Een man ligt in een tentje (Foto: Unsplash)

  48 uur voor je terugkeert naar België, moet je een Public Health Passenger Locator Form (PDF) invullen. Dat is verplicht, of je nu terugkeert uit een groene, oranje of rode zone.

  Keer je terug uit een oranje of rode zone (zie de webpagina van de FOD Buitenlandse Zaken voor de meest actuele kleurcodes)? Dan moet je contact opnemen met je leidinggevende om afspraken te maken over (zelf)quarantaine, bijvoorbeeld maximaal thuiswerk en/of een aangepast takenpakket. 

  Zit je vast in het buitenland na een privéreis, dan gelden de volgende afspraken: 

  • Was de kleurcode van de zone waarnaar je op reis ging op de dag van vertrek oranje of rood? Dan is er geen sprake van ‘overmacht’. Dat betekent dat je je afwezigheid moet regelen door jaarlijks verlof op te nemen, of door van een ander verlofstelsel gebruik te maken. 
  • Was de kleurcode van de zone waarnaar je op reis ging op de dag van vertrek groen? Dan is er sprake van ‘overmacht’. Dat betekent dat het je geen jaarlijks verlof of een ander verlofstelsel hoeft op te nemen. Je moet 'overmacht' steeds aanvragen.

  Lees meer op de webpagina 'Coronavirus: informatie voor personeel. (zie puntje 6 'vakantie in het buitenland). Je leest er ook hoe je 'overmacht' kan aanvragen.