chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Toegang vanaf het internet tot de (AMaaS) Sharepointsites van de Vlaamse overheid vanaf 14 september 2016 in Gebruikersbeheer van de Vlaamse overheid

  vrijdag, 9 september 2016

  Wat zijn de (AMaaS) SharePointsites van de Vlaamse overheid?

  Bepaalde entiteiten van de Vlaamse overheid maken gebruik van een Sharepointsite die wordt aangeboden door HB-plus. Deze AMaaS SharePoint toepassingen zijn initieel opgezet als gedeeld platform door Het Facilitair Bedrijf en bedoeld voor klanten die een toepassing gebaseerd op SharePoint gebruiken. Deze toepassingen zijn zowel bereikbaar vanaf GID/Vonet/Internet. Meer info over deze SharePoint toepassingen vind je op https://open10.vonet.be/sites/bz/ICT/SharedPlatformen/SharePoint/SharePointInfo/Introductiepagina.aspx

   

  Nieuw gebruikersrecht “Sharepoint Vlaamse overheid Internettoegang”

  Om op een AMaaS SharePoint site van de Vo te kunnen aanmelden vanaf GID of Vo-netwerk verandert er niets.  U neemt contact op met de sitebeheerder die u binnen SharePoint de rechten al verlenen en u meldt zich aan met het Alfa (AD) paswoord.

  Om op een AMaaS Sharepoint site van de Vo te kunnen aanmelden vanaf het internet moet u vanaf 14 september 2016 over een nieuw gebruikersrecht “Sharepoint Vlaamse overheid Internettoegang” beschikken in het Gebruikersbeheer van de Vlaamse overheid.

  Vooraf werd het nieuw gebruikersrecht “AMaaS Sharepoint Vlaamse overheid Internettoegang”, waar mogelijk, automatisch toegekend aan gebruikers die reeds konden aanmelden, vanaf het internet, bij een van de Sharepointsites, en die de laatste 6 maanden zich ook effectief aangemeld hebben.

  Voor gebruikers die niet recent (> 6 maanden geleden) via het internet aangemeld hebben, zal de verantwoordelijke lokale beheerder, indien de gebruiker dit recht nog nodig heeft, zelf actie moeten ondernemen in het Gebruikersbeheer.

  Nieuwe procedure

  Vanaf 14 september 2016 moet het toegangsrechtAMaaS Sharepoint Vlaamse overheid Internettoegang” voor toegang vanaf het internet tot Sharepointsites van de VO toegekend en beheerd worden in het Gebruikersbeheer van de Vlaamse overheid (voor de doelgroep VO-medewerkers: https://gebruikersbeheer.vlaanderen.be of https://gebruikersbeheer.vonet.be).

  Aanmelden vanaf het internet op AMaaS Sharepointsites van de VO

  Kunt u vanaf 14 september 2016 niet meer aanmelden vanaf het internet op een Sharepointsite? Neem dan eerst contact op met uw lokale beheerder. Uw lokale beheerder kan in het Gebruikersbeheer controleren of u de juiste rechten hebt (zie verder) en kan u deze rechten, indien nodig, toekennen.

  Informatie voor de lokale beheerder, vindt u hier.