chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Toegangsbeheer: testomgeving migreert later dan gepland naar de AWS Cloud en wel op 5 januari 2021

  donderdag, 3 december 2020

  We herplannen de migratie van de testomgeving Toegangsbeheer naar AWS, op vraag van verschillende toepassingsbeheerders zodat zij meer tijd hebben om zich voor te bereiden. Rekening houdend met de aankomende feestdagen zal de migratie uitgevoerd worden op 5 januari 2021. Als toepassingsbeheerder heb je zo in de komende periode meer tijd om je voor te bereiden. Maar je rondt je voorbereiding best af voor de komende freeze-periode/feestdagenperiode begint.

  Op dinsdag 5 januari 2021 om 7u zal de verhuis plaatsvinden van de testomgeving van het Toegangsbeheer naar de AWS Cloud. Wij raden aan toepassingen die geïntegreerd zijn met het Toegangsbeheer via OpenID Connect om te controleren of je nog toegang hebt.

  Wat betekent dit?

  De configuraties van de aangesloten toepassingen (op de testomgeving) veranderen niet en zouden na de verhuis zonder problemen moeten blijven werken. De functionaliteiten blijven eveneens gelijk.

  In tegenstelling tot de huidige omgeving zullen de IP-adressen voor authenticatie-ti.vlaanderen.be niet meer statisch zijn, maar dynamisch (deze kunnen dus op een willekeurig tijdstip wijzigen).

  Toepassing aangesloten met OpenID Connect? Doe een controle!

  Toepassingen die gebruik maken van OpenID Connect dienen te controleren dat ze de OpenID Connect endpoints nog kunnen bereiken. Specifiek gaat dit om implementaties die op een firewall de datastroom naar authenticatie-ti.vlaanderen.be geopend hebben.

  • Gelieve te valideren dat de connectiviteit naar deze endpoints nog mogelijk is. Indien dit niet lukt, kan je deze uitgaande connectie best opzetten via een forward proxy.

  Wanneer migreert het Toegangsbeheer in productie naar de AWS-cloud?

  De datum naar productie is inmiddels ook gekend en zal doorgaan op maandag 1 februari 2021.

  Contacteer ons

  Heb je feedback over het Toegangsbeheer, de communicatie, of de releasenotes? Contacteer ons via toegangsbeheer@vlaanderen.be. 

  Heb je een vraag over jouw OpenID Connect integratie(s)? Contacteer het integratieteam op integraties@vlaanderen.be.