chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Tool voor virtueel boren in de ondergrond wint prijs

  woensdag, 16 mei 2018
  De collega's van DOV Vlaanderen mochten de publieksprijs ontvangen

  De collega's van Databank Ondergrond Vlaanderen zijn onlangs in de prijzen gevallen met hun online tool ‘de Virtuele Boring’. Daarmee kun je met een muisklik tot 5 km diep kijken in de geologische lagen in de ondergrond.

  Databank Ondergrond Vlaanderen (DOV Vlaanderen) kreeg de publieksprijs van de Geospatial Awards op BeGeo, een congres over geolocatie en GIS-technologie, georganiseerd door Agoria en het Nationaal Geografisch Instituut. 

  'Met de Virtuele Boring kun je grasduinen in de lagenopbouw van de Vlaamse ondergrond', zegt Katrien De Nil van het Departement Omgeving. 'Je kunt er modellen bekijken van bodemlagen die wel 400 miljoen jaar oud zijn of opzoeken waar zich water bevindt in de ondergrond. Het is een nuttige tool voor allerlei toepassingen waarvoor geboord wordt in onze ondergrond.'

   

  Kers op de taart

  Een voorbeeld van verschillende lagen in de ondergrond.

  DOV Vlaanderen is een samenwerking van het Departement Omgeving, het Departement Mobiliteit en Openbare Werken en de Vlaamse Milieumaatschappij. Voor de ontwikkeling van ‘de Virtuele Boring’ werden ze bijgestaan door de 3D-experten van VITO en de collega’s van Agentschap Informatie Vlaanderen.

  'De prijs is een bekroning voor de mooiste en innovatiefste geoprojecten van het voorbije jaar, en is dé kers op de taart van 20 jaar DOV', besluit Katrien.

  Neem ook een kijkje

  Nieuwsgierig naar de lagen in onze bodem? Neem een kijkje via Databank Ondergrond Vlaanderen (DOV Vlaanderen).