chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Update: Migratie Productieomgeving Toegangsbeheer naar AWS Cloud op 2 maart

  vrijdag, 29 januari 2021

  Op dinsdag 2 maart tussen 7u en 7u30 zal de verhuis plaatsvinden van de productieomgeving van het Toegangsbeheer naar AWS Cloud.

  Wat betekent dit?

  De configuraties van de aangesloten toepassingen (op de productieomgeving) veranderen niet en zouden na de verhuis zonder problemen moeten blijven werken. De functionaliteiten blijven eveneens gelijk. In tegenstelling tot de huidige omgeving zullen de IP-adressen voor authenticatie.vlaanderen.be niet meer statisch zijn, maar dynamisch (deze kunnen dus op een willekeurig tijdstip wijzigen).

  Toepassing aangesloten met OpenID Connect? Doe een controle!

  Toepassingen die gebruik maken van OpenID Connect dienen te controleren dat ze de OpenID Connect endpoints nog kunnen bereiken. Specifiek gaat dit om implementaties die op een firewall de datastroom naar authenticatie.vlaanderen.be geopend hebben.

  • Gelieve te valideren dat de connectiviteit naar deze endpoints nog mogelijk zal zijn. Afhankelijk van het datacenter waarin je toepassing staat, zal deze uitgaande connectie nog rechtstreeks kunnen of zal die opgezet moeten worden via een forward proxy. Dat laatste is bijvoorbeeld het geval als je toepassing gehost wordt in NMC4 of in de VPC overgangszone.
  • Valideer ook zeker de correcte werking van je toepassing in de testomgeving, indien je dit nog niet hebt gedaan. Op dinsdag 5 januari 2021 werd hiervoor de identieke migratie reeds uitgevoerd.

  Bevriezingsperiode voor integraties Toegangsbeheer

  Omwille van bovenstaande migratie is er een bevriezingsperiode tussen vrijdag 26 februari en woensdag 3 maart gepland voor productie-wijzigingen. Dit betekent dat in de bevriezingsperiode nieuwe aansluitingen van toepassingen naar de productieomgeving van het Toegangsbeheer worden uitgesteld. De ontsluitingen naar de testomgeving van het Toegangsbeheer blijven wel mogelijk.

  Contacteer ons

  Heb je feedback over de communicatie? Contacteer ons via toegangsbeheer@vlaanderen.be. 

  Heb je een vraag over je OpenID Connect integratie(s)? Of de planning van je toepassing naar productie? Contacteer het integratieteam op integraties@vlaanderen.be.