chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Update mobiliteitsplan Herman Teirlinckgebouw

  maandag, 20 maart 2017

  Er werden een aantal extra stappen gezet ter ondersteuning van de mobiliteit richting het Herman Teirlinckgebouw. Zo komt er een pendeldienst vanaf het station Brussel-Noord en zal de Vlaamse overheid aan dit station een beveiligde fietsparking huren waar je als personeelslid je eigen fiets kan stallen. Een uitgebalanceerde mobiliteitsmix met een breed scala aan transportkeuzes moet ervoor zorgen dat medewerkers optimaal op hun bestemming raken. Extra aandacht gaat naar de personeelsleden met een beperkte mobiliteit.

  Te voet of met de fiets

  • De Vlaamse overheid zal aan het Noordstation een beveiligde fietsparking huren voor 150 fietsen. Personeelsleden kunnen er hun eigen fiets stallen.
  • In samenwerking met een fietsatelier zullen medewerkers (tweedehands)fietsen kunnen aankopen en laten herstellen.
  • Het Herman Teirlinckgebouw zal voorzien zijn van volgende fietsfaciliteiten:
   • een beveiligde fietsenstalling voor 200 fietsen
   • omkleedruimtes met 7 douches en een droogkamer
   • een fietsherstelzuil
   • oplaadpunten voor elektrische fietsen
   • plooifietslockers aan de balie (personeel, bezoekers)
  • Voor dienstverplaatsingen zal het personeel kunnen beschikken over een 100-tal dienstfietsen.
  • Inter (Toegankelijk Vlaanderen) inventariseerde de mobiliteitsknelpunten langs de aanbevolen wandelroute, voor mensen met een beperkte mobiliteit. Deze info werd overgemaakt aan de stad Brussel met het oog op het optimaliseren van de toegankelijkheid van deze route.

  Pendeldienst vanaf Brussel-Noord

  De Vlaamse overheid stapt in het bestaande systeem van shuttlebussen van Thurn & Taxis. Alle medewerkers van de Vlaamse overheid kunnen gratis van deze dienst gebruik maken, ook collega’s die niet in het Herman Teirlinckgebouw zetelen.
  Door deze uitbreiding van de mobiliteitsmix krijgen alle medewerkers een extra transportkeuze in hun traject van en naar het Herman Teirlinckgebouw. Vooral medewerkers met een (tijdelijk) mobiliteitsprobleem worden met deze extra transportoptie maximaal ondersteund.

  Praktische info pendeldienst vanaf Brussel-Noord

  Openbaar vervoer

  Er wordt onderhandeld met de verschillende openbare-vervoersmaatschappijen om het openbaar vervoer van en naar de site verder uit te breiden op lange termijn.

  Extra oversteekplaats

  Nog op lange termijn zal de Havenlaan heraangelegd worden met meer ruimte voor voetgangers en fietsers en veiligere oversteekplaatsen. Binnen de heraanleg is de bouw van een aanvullende oversteekplaats voorzien, ter hoogte van de afstaphalte Stoomboten, rechtover de nieuwe ingang van het Herman Teirlinckgebouw. De exacte datum van de uitvoering is nog niet bekend. De verdere ontwikkeling van dit dossier wordt op de voet gevolgd.

  Van en naar het Herman Teirlinckgebouw: overzicht

  In het mobiliteitsplan vind je het volledige overzicht van de diverse mogelijkheden om de site te voet, met de fiets, de pendelbus of met het openbaar vervoer te bereiken.

  Mobiliteitsplan Herman Teirlinckgebouw