chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  VAC Mechelen: Tijdelijke hinder tijdens werkzaamheden elektriciteit

  donderdag, 9 juni 2022
  Afbeelding van Michal Jarmoluk via Pixabay

  Vanaf maandag 13 juni tot en met 30 juni zullen er werken gebeuren aan de elektriciteit  op verdieping 1 tem 4. Er zullen omschakelingen gebeuren op de elektrische borden en aanpassingen aan de brandinstallatie. Er zal telkens op één verdieping gewerkt worden.

  Tijdens de werken zullen valse plafonds en valse vloeren tijdelijk opengelegd worden om de kabels te kunnen trekken. De zones waar dit het geval is zullen afgebakend worden met veiligheidskegels. De vloeren en valse plafonds worden niet volledig opengelegd, enkel daar waar er met een buis nieuwe kabels zullen doorgetrokken worden.

  Vooral korte stroomonderbrekingen

  De geluidshinder zal zeer beperkt zijn. De grootste hinder zullen de stroomonderbrekingen zijn.

  Gevolgen in geval van stroomonderbreking in een zone of op een verdieping :

  • Stopcontacten/vloerdozen werken niet meer en bijgevolg alle aangesloten apparatuur (computerschermen, audiovisuele inrichting, printers, koffieautomaten, waterdispensers,…)
  • WIFI is onderbroken
  • Verlichting niet meer operationeel

  Planning

  De vooropgestelde planning kan mogelijk nog wijzigen in functie van de vordering van de werken. Voor elke verdieping zal er een verantwoordelijke aangesteld worden, die door de gebouwverantwoordelijke ingelicht wordt. Dit zowel over wijzigingen in de planning als over verwachte storingen op de verdieping.

  De exacte tijdstippen voor de lange onderbrekingen zullen gecommuniceerd worden via de verdiepingsverantwoordelijken.

  Bekijk hieronder de planning per verdieping:

  Verdieping +4
  • 13/06/22: uitzoeken van de bestaande kringen in de zone van de toekomstige ‘werfsas’. Hiervoor zullen kringen aan en op geschakeld worden waardoor er stroomonderbreking zal zijn in bepaalde zones. De onderbreking per kring wordt ingeschat op 30 minuten.
  • 17/06/22 en 20/06/22: omschakelen van de kringen van fase A naar fase B. Hiervoor zullen opnieuw kringen afgeschakeld worden waardoor er stroomonderbreking zal zijn in bepaalde zones. De onderbreking per kring wordt ingeschat op 30 minuten. Bijkomend zal het volledige elektrisch bord in kant B moeten worden uitgeschakeld gedurende 1u30 waarbij de volledige verdieping zonder stroom zal zitten. Deze laatste werken zullen worden ingepland vanaf 7u ’s ochtends of tijdens de middagpauze.
  • 27/06/22 - 29/06/22: verplaatsen rookmelders, alarmsirenes en drukknoppen in de zone van de toekomstige ‘werfsas’, geen stroomonderbrekingen verwacht
  • 30/06/22: plaatsen verdeelbordjes in keuken +4 en kitchenette
  Verdieping +3
  • 14/06/22: uitzoeken van de bestaande kringen in de zone van de toekomstige ‘werfsas’. Hiervoor zullen kringen aan en op geschakeld worden waardoor er stroomonderbreking zal zijn in bepaalde zones. De onderbreking per kring wordt ingeschat op 30 minuten.
  • 20/06/22 - 21/06/22: omschakelen van de kringen van fase A naar fase B. Hiervoor zullen opnieuw kringen afgeschakeld worden waardoor er stroomonderbreking zal zijn in bepaalde zones. De onderbreking per kring wordt ingeschat op 30 minuten. Bijkomend zal het volledige elektrisch bord in kant B moeten worden uitgeschakeld gedurende 1u30 waarbij de volledige verdieping zonder stroom zal zitten. Deze laatste werken zullen worden ingepland vanaf 7u ’s ochtends of tijdens de middagpauze.
  • 27/06/22 - 29/06/22: verplaatsen rookmelders, alarmsirenes en drukknoppen in de zone van de toekomstige ‘werfsas’, geen stroomonderbrekingen verwacht
  • 30/06/22: plaatsen verdeelbord in kitchenette
  Verdieping +2
  • 15/06/22: uitzoeken van de bestaande kringen in de zone van de toekomstige ‘werfsas’. Hiervoor zullen kringen aan en op geschakeld worden waardoor er stroomonderbreking zal zijn in bepaalde zones. De onderbreking per kring wordt ingeschat op 30 minuten.
  • 22/06/22 - 23/06/22: omschakelen van de kringen van fase A naar fase B. Hiervoor zullen opnieuw kringen afgeschakeld worden waardoor er stroomonderbreking zal zijn in bepaalde zones. De onderbreking per kring wordt ingeschat op 30 minuten. Bijkomend zal het volledige elektrisch bord in kant B moeten worden uitgeschakeld gedurende 1u30 waarbij de volledige verdieping zonder stroom zal zitten. Deze laatste werken zullen worden ingepland vanaf 7u ’s ochtends of tijdens de middagpauze.
  • 27/06/22 - 29/06/22: verplaatsen rookmelders, alarmsirenes en drukknoppen in de zone van de toekomstige ‘werfsas’, geen stroomonderbrekingen verwacht
  Verdieping +1
  • 16/06/22: uitzoeken van de bestaande kringen in de zone van de toekomstige ‘werfsas’. Hiervoor zullen kringen aan en op geschakeld worden waardoor er stroomonderbreking zal zijn in bepaalde zones. De onderbreking per kring wordt ingeschat op 30 minuten.
  • 23/06/22 - 24/06/22: omschakelen van de kringen van fase A naar fase B. Hiervoor zullen opnieuw kringen afgeschakeld worden waardoor er stroomonderbreking zal zijn in bepaalde zones. De onderbreking per kring wordt ingeschat op 30 minuten. Bijkomend zal het volledige elektrisch bord in kant B moeten worden uitgeschakeld gedurende 1u30 waarbij de volledige verdieping zonder stroom zal zitten. Deze laatste werken zullen worden ingepland vanaf 7u ’s ochtends of tijdens de middagpauze.
  • 27/06/22 - 29/06/22: verplaatsen rookmelders, alarmsirenes en drukknoppen in de zone van de toekomstige ‘werfsas’, geen stroomonderbrekingen verwacht