chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Vacatures scoren op Vlaanderen.be

  vrijdag, 17 maart 2017

  Ondanks een daling met ruim 4% ten opzichte van de recordmaand januari 2017 bleef het in februari bijzonder druk op Vlaanderen.be. De website registreerde 836.688 bezoeken. Daarmee werd deze korte maand toch nog de op een na drukste maand ooit.

  Dat hoge cijfer wordt uitsluitend veroorzaakt door het succes van de vacatures van de Vlaamse overheid, die sinds eind januari op Vlaanderen.be staan en bijzonder veel bezoeken genereren. Want alle andere thema's laten voor de maand dalende cijfers zien. Het thema 'Vlaamse overheid', waaronder de vacatures staan, is met bijna 30% van alle bezoeken in één klap het populairste thema op Vlaanderen.be geworden, een eer die sinds mensenheugnis het thema 'Bouwen, wonen en energie' te beurt viel.

  1700

  Met 95.760 contacten (min 12,97% tegenover januari 2017) dook 1700 voor het eerst sinds juli vorig jaar nog eens onder de kaap van de 100.000.

  Sociale media

  De twitteraccount @VlaamseOverheid kende in februari een mooie groei in het aantal volgers en telde op het eind van de maand 9.425 volgers. De kaap van de 10.000 ligt voor het grijpen. De populairste tweets hadden Dikketruiendag en Wereldkankerdag als onderwerp. De facebookaccount Vlaamse Overheid heeft net de kaap van 1.000 volgers gerond. Het populairste bericht was: 'Vakantieplannen? Gebundeld door Toerisme Vlaanderen: de meest toegankelijke hotels, gastenkamers, vakantiewoningen, kampeerverblijven en vakantiecentra in Vlaanderen.'