chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Vakmanschap op Erfgoeddag

  woensdag, 3 april 2019
  Affiche van Erfgoeddag

  Met het thema ‘Hoe maakt u het?’ staat deze editie van Erfgoeddag in het teken van vakmanschap. Op zondag 28 april kun je terecht bij meer dan 950 gratis activiteiten. Ook de Vlaamse overheid is betrokken bij de organisatie van heel wat activiteiten. Hieronder vind je een overzicht.

  Landcommanderij Alden Biesen

  landcommanderij Alden Biesen

  Bijna 50 jaar geleden werd de waterburcht van Alden Biesen volledig verwoest door een brand. Op de Erfgoeddag kun je de site die de overheid nadien met veel vakmanschap heeft gerestaureerd, bezoeken. Tijdens een rondleiding met focus op restauratie bewonder je unieke plafondschilderingen, vakkundig herstelde zolders en nog veel meer.

  Kasteel van Gaasbeek

  In het kasteel van Gaasbeek krijg je van restauratrice Freya Joukes uitleg bij het stucplafond in het Barokpaviljoen. Welke verhalen schuilen achter het plafond dat rijkelijk versierd is met mythologische figuren, bloemen- en fruitranken?

  Atelier Patrick Storme

  Atelier Patrick Storme

  Tijdens een demonstratie in het atelier ontdek je wat ciseleren in de edelsmeedkunst precies inhoudt. Deze ambachtelijke kennis wordt doorgegeven aan een volgende generatie.

  Vloethemveld

  In Zedelgem vind je Vloethemveld, een uniek bos- en natuurgebied met een rijk cultuurhistorisch verleden. Wandel mee met een gids en laat je verrassen door de vele erfgoedweetjes of bezoek de tentoonstelling over krijgsgevangenen. Kinderen kunnen zich uitleven in het natuurlijk aangelegde speelbos.

  Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

  Sculptuur in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

  Op deze Erfgoeddag krijg je de unieke kans om de stellingen van het museumgebouw te beklimmen. Zo kom je oog in oog te staan met 19de-eeuwse sculpturen! (Deze activiteit is ondertussen volzet.)

  Inschrijven

  Alle activiteiten tijdens Erfgoeddag zijn gratis maar voor sommige activiteiten moet je vooraf reserveren. Op www.erfgoeddag.be vind je alle activiteiten. Je kunt er ook je persoonlijke programma samenstellen.