chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Verhuis en onbeschikbaarheid Geprivilegieerd Toegangsbeheer (PAM) 21/05 - 25/05

  vrijdag, 23 april 2021

  In het verlengde Pinksterweekend verhuizen we onze PAM-bouwsteen (Privileged Access Management/Geprivilegieerd Toegangsbeheer), naar aanleiding van de sluiting van NMC4 eind juni.

  We maken van de gelegenheid ook gebruik om de componenten te moderniseren (b.v. een nieuwere versie van CyberArk, de technologie achter onze PAM-bouwsteen) zodat we in de toekomst een kwaliteitsvolle dienstverlening kunnen blijven aanbieden en kunnen blijven inspelen op nieuwe vragen van klanten.

  Wat is de impact op klanten?

  Tijdens de verhuis, meer bepaald tussen vrijdag 21/05 – 18u en dinsdag 25/05 – 6u, zal het PAM-portaal niet beschikbaar zijn en zullen klanten via PAM dus niet kunnen aanmelden op hun beschermde omgevingen.

  Wij raden klanten aan om tijdens deze periode dus geen onderhoud of andere werkzaamheden in te plannen op hun door PAM beschermde omgevingen. Indien de klant bij de PAM-integratie voor een “Break Glass”-procedure heeft gekozen, kan deze eventueel gebruikt worden om toch toegang te krijgen tot de beschermde omgevingen in deze periode.

  De URL van het PAM-portaal zal ook wijzigen. Na de verhuis zal het PAM-portaal bereikbaar zijn op https://pamaas-portaal.vlaanderen.be

  Verder moeten klanten zelf geen actie ondernemen voor deze verhuis. We zullen dichter bij de verhuis nog een communicatie sturen met de (kleine) wijzigingen aan het PAM-portaal aangezien we op een nieuwere versie van CyberArk zullen werken na de verhuis.

  Contact

  Indien je vragen of opmerkingen hebt bij deze communicatie, kan je altijd contact met ons opnemen via integraties@vlaanderen.be