chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Vernieuwing PC-certificaten op werkstations gebruikers (nu – 21/05)

  vrijdag, 7 mei 2021

  In het kader van de modernisering van de Vo-veiligheidsdiensten (PKI – Public Key Infrastructure) moeten de PC-certificaten van alle Vo-werkstations vernieuwd worden. Deze wijziging voorziet in de migratie van alle Vo-werkstations naar een nieuwe Windows-groep en uiteindelijk de uitrol van de nieuwe PC-certificaten op de laptops van de gebruikers.

  Wat is de impact op de gebruikers?

  De uitrol van deze nieuwe PC certificaten zal gefaseerd en automatisch verlopen. In principe moet de eindgebruiker hier geen actie voor ondernemen. Alle gebruikers zullen een persoonlijke mail ontvangen wanneer de uitrol voorzien is voor hun PC, zodat ze tijdig op de hoogte zijn.  De wijziging zal afgerond zijn voor alle gebruikers tegen 21 mei.

  Ik krijg een pop-up op de dag van installatie, wat moet ik doen?

  De installatie van het certificaat maakt gebruikt van het logon-script op je laptop. In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat het logon-script uitgeschakeld is of niet verschijnt (b.v. omdat de laptop niet dagelijks herstart wordt). In dat geval zal de gebruiker een pop-up venster krijgen wanneer hij opnieuw verbinding maakt met het netwerk.

  Indien de pop-up verschijnt dient de optie "<computernaam>.alfa.top.vlaanderen.be issued by BE, Brussel…" in het keuzemenu gekozen te worden.

  Contact

  Ondervind je problemen of heb je vragen over deze wijziging? Contacteer de servicedesk via servicedesk@vlaanderen.be.