chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Vlaamse Regering is tevreden met Europees succesverhaal én roept bedrijfsleven op om nog meer werk te maken van e-facturatie

  vrijdag, 17 mei 2019

  Oproep naar het Vlaamse bedrijfsleven

  Minister President Geert Bourgeois roept het Vlaamse bedrijfsleven op om meer werk te maken van elektronische facturatie.  ‘De Vlaamse overheid is er klaar voor én het garandeert een snellere betaling.’  Bovendien biedt e-facturatie nog tal van andere voordelen, en dit voor elke private of publieke organisatie.  De belangrijkste voordelen zijn: snellere doorlooptijd van de factuur, meer correcte facturen, opkuis leveranciers- en klantenbestanden, snellere betaling, automatisering van het bestel- en facturatieproces. De grootste opportuniteit voor het bedrijfsleven is evenwel de herbruikbaarheid van de e-facturatiewijze naar de overheid naar alle bestemmelingen, dus ook in de ‘business to business’ -omgeving.

  Europees succesverhaal resultaat van vele ‘digitale handen’

  De Europese Commissie noemt het Vlaamse e-facturatieproject een succesverhaal. Ze looft de samenwerking tussen de verschillende bestuursniveaus, en tussen de publieke en private actoren, de snelle groei van het volume van volwaardige e-facturen van 8 naar 61% in twee jaar tijd. ‘Het is het resultaat van de dagelijkse gedreven inspanningen van honderden medewerkers op het terrein die dit doen slagen’ stelt het Vlaamse e-invoicingteam.