chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Voldoende verzekerd met je hospitalisatieverzekering?

  maandag, 1 juni 2020

  Op de webpagina van Ethias vind je een overzicht van veelgestelde vragen over het coronavirus en je hospitalisatieverzekering.

  Een man ligt in een tentje (Foto: Unsplash)

  Ga je op reis naar het buitenland en ben je aangesloten bij de hospitalisatieverzekering van de Vlaamse overheid, dan ben je wereldwijd verzekerd voor medische kosten

  Dit betekent dat je naast medische kosten ook bij een opname in het ziekenhuis in het buitenland verzekerd bent voor een aanvullende terugbetaling van de kosten.

  Lees meer op de webpagina 'Hospitalisatieverzekering'.

  Zorgeloos op reis

  Wil je graag volledig zorgeloos op reis? Zorg dan bijkomend voor een reisbijstandsverzekering, zeker voor reizen buiten de Europese Unie. Deze aanvullende verzekering voorziet naast tussenkomst in medische kosten ook in repatriëring en zelfs vervroegde terugkeer bijvoorbeeld bij overlijden van een familielid.

  Opgelet: het derdebetalerssysteem, door middel van je Assurcard, geldt niet in het buitenland. Na de afrekening van eventuele medische kosten die niet ten laste zijn van de reisbijstandsverzekering kun je achteraf nog aangifte doen bij de hospitalisatieverzekeraar, Ethias.