chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Vragen rond mentaal welzijn in coronatijden

  woensdag, 25 maart 2020

  De bezorgdheid om je eigen of anderen hun gezondheid, het wegvallen van sociale contacten en activiteiten, de hele dag thuiszitten met je gezin of alleen, en thuiswerk brengen heel wat vragen en onzekerheden met zich mee.

  Kun je, net zoals vele andere collega's van de Vlaamse overheid, niet thuiswerken? Ook dit kan bijkomende zorgen en vragen met zich mee brengen.

  Om in deze speciale tijden een steun te bieden aan alle medewerkers heeft het Agentschap Overheidspersoneel (AgO) een aantal diensten gecentraliseerd. Heb je vragen over mentaal welzijn (zoals stress, angsten, spanningen, eenzaamheid, conflicten, depressieve gedachten, moeilijke thuissituaties, werk-privébalans, …)? Dan kun je als medewerker van de Vlaamse overheid volgende stappen ondernemen.

  • 1

   Raadpleeg de webpagina 'Mentaal welzijn in coronatijden'

   Op de webpagina ‘Mentaal welzijn in coronatijden’ vind je informatie en tips hoe je je mentaal welzijn versterkt.

  • 2

   Volg webinars

   In de Vlimpers-module Leren vind je vanaf volgende week webinars over mentaal welzijn, leidinggeven vanop afstand, …

  • 3

   Contacteer het centraal meldpunt

   Vind je bij voorgaande stappen niet wat je zoekt of zit je nog met andere vragen? Dan kun je als personeelslid van de Vlaamse overheid terecht bij het tijdelijk centraal meldpunt door een e-mail te sturen naar welzijn-corona@vlaanderen.be. Heb je geen e-mailaccount? Dan kun je contact opnemen met de vzw Sociale Dienst via het telefoonnummer 02 553 18 31 (permanentie van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur).

   Het doel is een luisterend oor bieden voor je bezorgheden, antwoorden zoeken op je vragen en oplossingen bieden voor specifieke belastende problemen.

   Het meldpunt wordt bemand door 3 medewerkers van AgO (Els Geebelen van de vzw Sociale Dienst, Kati Devos van GDPB en Jessy Van Dousselaere, veerkrachtcoach van AgO). Indien zij geen oplossing vinden, word je doorverwezen naar interne of externe instanties die gerichter hulp kunnen bieden.

   Goed om weten: dit meldpunt is een extra mogelijkheid om je twijfels, bezorgdheden en moeilijke gevoelens  te delen. Het komt niet in de plaats van de aanspreekpunten en kanalen die je al kent (veerkrachtcoaches, vertrouwenspersonen, maatschappelijk assistenten, re-integratie-ambtenaren, diversiteitsambtenaren, preventieadviseurs psychosociaal welzijn en SPOC’s voor EAP en traumazorg). Ook deze personen staan nog steeds klaar om je een luisterend oor of een troostende schouder te bieden.

   Ben je leidinggevende? Dan staan de leiderschapscoaches nog steeds (online) voor je klaar.