chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Waag je kans en dien je innovatief idee in voor 26 september!

  dinsdag, 8 september 2020
  Kleine, innovatieve en slimme maatregelen kunnen soms een wereld van verschil betekenen.
  Stephane Coppens, Coördinator Sandbox Vlaanderen

  Het gebruik van gamification om een bepaalde doelgroep beter te informeren, het inzetten van slimme drones voor gebouwinspecties of het inzetten van artificiële intelligentie om te voorspellen hoeveel burgers een bepaalde premie zullen aanvragen.... Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe innovatieve technologieën aangewend kunnen worden om de dagelijkse werking van de Vlaamse overheid te verbeteren of de dienstverlening aan de burger of ondernemingen nog vlotter te laten verlopen.

  Heb jij een idee over hoe je door het gebruik van een innovatieve technologie in jouw dagelijkse werking een grote stap voorwaarts kan zetten? Of hoe je hiermee een maatschappelijke uitdaging vanuit de Vlaamse overheid kan aanpakken? Dan kan je deelnemen aan het intrapreneurshiptraject.

  Met dit intrapreneurshiptraject willen we alle medewerkers van de Vlaamse overheid de kans bieden om hun innovatief idee te testen in een Proof of Concept (PoC). En wie weet wordt het daarna ook effectief geïmplementeerd! Je krijgt tijdens het hele traject de nodige professionele ondersteuning om van een idee naar een eerste prototype te gaan. Zo word je als het ware CEO van je eigen idee!

  We hopen uiteraard op zoveel mogelijk ideeën. Overleef je de eerste selectieronde? Dan word je uitgenodigd op een heus Bootcamp om je idee verder (in team) uit te werken. De deelnemers worden tijdens dit bootamp ondersteund door StartitX om hun idee te challengen, te finetunen, verder uit te werken én te leren pitchen voor de jury. 

  Na het bootcamp worden de 3 beste ideeën weerhouden om hun idee effectief in een PoC te testen. Ook in de PoC-fase wordt professionele ondersteuning voorzien om een stappenplan op te maken, knopen door te hakken en uiteraard de nodige externe expertise in te huren om jouw idee in een prototype om te zetten. 

  Meer weten over dit traject en hoe men kan deelnemen?
  Ontdek de volledige procedure.

  Over Sandbox Vlaanderen

  Met Sandbox Vlaanderen biedt de Vlaamse overheid een omgeving om veilig in te experimenteren met nieuwe producten en technologieën. Het doel? Een duurzame innovatiecultuur verankeren binnen de Vlaamse overheid door samen te werken met start-ups.
  Meer weten