chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Wat als het niet goed gaat?

  vrijdag, 30 oktober 2020

  Het zijn voor ons allemaal moeilijke tijden. De constante aanwezigheid van het COVID-19-virus zorgt voor angst en onzekerheid. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, moeten we bovendien onze persoonlijke contacten zoveel mogelijk beperken. We werken weer voor een langere periode maximaal thuis, niet altijd in even gemakkelijke omstandigheden. De huidige situatie kan ook een impact hebben op ons werkvolume en de werkinhoud.

  We houden afstand, maar we laten elkaar niet los. Zelfzorg en verbondenheid zijn nu meer dan ooit belangrijk. Hieronder vind je een paar tips:

  • Zorg goed voor jezelf. Volg de veiligheidsmaatregelen, eet gezond, slaap voldoende en beweeg, als het kan in de buitenlucht.
  • Hou contact: een coronabuddy (bijvoorbeeld een collega waarmee je geregeld een informeel moment inplant) kan je helpen om alles op een rijtje te zetten.
  • Zit je tijdelijk of permanent in een moeilijke thuiswerksituatie? Lukt het je niet om ongestoord te werken? Heb je moeite met het combineren van werk en privé? Slaag je er niet in de afgesproken uren te werken of de vooropgestelde resultaten te behalen? Ga daar dan het gesprek over aan met je leidinggevende of met de vertrouwenspersoon.
  • Moet je je werk op een andere manier invullen ? Heb je meer of minder werk dan voor de coronacrisis? Bespreek met je leidinggevende en je team hoe jullie daar mee omgaan. Je vindt ook tips op de webpagina's ‘Duurzaam aan de slag blijven in coronatijden’ en 'Digitaal samenwerken zonder stress'
  • Op de pagina 'Mentaal welzijn in coronatijden' vind je nog meer tips om je veerkracht te versterken.
  • Wees niet bang om hulp te zoeken als het niet goed gaat. Binnen de Vlaamse overheid zijn er heel wat collega’s die jou verder kunnen helpen. Je hoeft dit niet zelf uit te zoeken:
   • Mail naar welzijn-corona@vlaanderen.be. Dit meldpunt wordt bemand door 3 medewerkers van AgO (Els Geebelen van de vzw Sociale Dienst, Kati Devos van GDPB en Jessy Van Dousselaere, veerkrachtcoach van AgO).
   • Bel naar 02 553 18 31. Zo kom je tercht bij de vzw Sociale Dienst (permanentie van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur).