chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Wat doen bij een besmetting op de werkvloer? (20 april 2021)

  dinsdag, 20 april 2021

  Als een medewerker positief heeft getest op COVID-19 en als die medewerker 2 dagen (of minder) voor het ontstaan van de symptomen of een positieve test aanwezig was op de werkvloer, voert de externe preventiedienst het contactonderzoek op de werkvloer uit.  

  De werkgever verwittigt zelf de externe preventiedienst zodra een medewerker positief heeft getest. Klanten van IDEWE kunnen dit doen via een meldingsformulier. Het is ook mogelijk dat het lokale contactcentrum de externe preventiedients op de hoogte brengt.

  In beide gevallen zal de arbeidsarts de betrokken medewerker(s) contacteren, het risico voor hun collega’s inschatten en elke nodige actie ondernemen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Op Vlaanderen Intern staat meer informatie over de procedure.

  Op de website van IDEWE is ook heel wat informatie terug te vinden. Vooral de infofiches ‘Contactonderzoek bij coronabesmetting’ en ‘Wanneer moet je in quarantaine?’ bevatten interessante info.  

  Ook belangrijk is dat u Het Facilitair Bedrijf op de hoogte brengt als een medewerker met ziektesymptomen of een bevestigde besmetting met COVID-19 recent in een kantoorgebouw aanwezig was. Op die manier kan de schoonmaakploeg de werkplek extra schoonmaken of desinfecteren.