Winnaars wedstrijd open data bekend

vrijdag, 10 juni 2016

'We Connect Data’ en ‘Casius Bvba’ vielen in de prijzen bij een wedstrijd rond open data. De wedstrijd was een initiatief van minister Liesbeth Homans. Beide bedrijven wonnen een prijs ter waarde van 20.000 euro. De winnaars werden bekend gemaakt op de allereerste Trefdag van Informatie Vlaanderen.

Minister Liesbeth Homans wil bedrijven en opstartende ondernemingen ondersteunen die gebruik maken van Vlaamse open data om innovatieve producten of diensten te creëren. Daarom werd een wedstrijd georganiseerd rond open data. Je kon twee prijzen winnen ter waarde van 20.000 euro elk.

Prijsuitreiking op de Trefdag

Kris Snijkers, adjunct kabinetschef op het kabinet van minister Liesbeth Homans, deelde tijdens de plenaire sessie van de Trefdag Informatie Vlaanderen de prijzen uit.

‘We Connect Data’ viel in de prijzen met het project GoOV. GoOV maakt het voor mensen met een verstandelijke handicap of cognitieve aandoening mogelijk om zelfstandig te reizen met openbaar vervoer (OV). Op basis van open data, de actuele locatie en relevante reisinformatie op de route krijgt de reiziger op de juiste momenten reisinstructies aangereikt, zoals “Druk op de stop-knop” en “Stap nu uit”.

‘Casius Bvba’ werd beloond voor hun project OpenDataHome. Met deze toepassing op basis van open data wil casius.be de Vlaamse vastgoedeigenaren helpen om op een snelle en eenvoudige manier hun woning duurzamer te maken.

De Trefdag Informatie Vlaanderen vond plaats op donderdag 9 juni in het ICC in Gent.