chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Twaalfde vastgoedforum

  Zicht op inkomzone en onthaalbalie Consciencegebouw

  Het Facilitair Bedrijf organiseerde voor de 12de maal het Vastgoedforum, een netwerk voor vastgoedverantwoordelijken, databeheerders vastgoed en geïnteresseerden.
  Deze keer in het gerenoveerde Hendrik Consciencegebouw. 

  Het thema van deze 12de editie was ‘Smart Mobility’. Experten boden een blik op de toekomst van duurzame mobiliteit. Bovendien verschaften ze praktische informatie i.v.m. oplaadinfrastructuur. In een workshop leerden deelnemers zelf strategisch na te denken over hoe en waar je best oplaadinfrastructuur voorziet.

  Na de lunch was er de mogelijkheid een rondleiding te volgen in het Hendrik Consciencegebouw.

  Programma

  8:30 - 9:00

  Ontvangst met ontbijtkoeken - cafetaria gelijkvloers

  9:00 - 10:35

  Deel 1 - zaal 1.C.15 - "Marie en Pierre Curie"

  • Verwelkoming - Frank Geets, Administrateur-generaal, Het Facilitair Bedrijf.
   VG12_0_Frank_Geets_Verwelkoming.pdf
  • Introductie tot het thema Kathleen Rabau, projectcoördinator, Het Facilitair Bedrijf. In het kader van het klimaatactieplan en het daar uit volgend mobiliteitsactieplan, zet Het Facilitair Bedrijf in op duurzame mobiliteit. Duurzame mobiliteit maakt deel uit van ons vastgoedbeleid en krijgt hier een belangrijke plaats. Kathleen licht je toe hoe Het Facilitair Bedrijf dit invult en op welke manier we hiermee de Strategische Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN ondersteunen.
  • Fietsend naar ons kantoor in Brussel-centrum Jef Van In, Chief Executive Officer, AXA. AXA heeft doelbewust gekozen om te verhuizen van Watermaal-Bosvoorde naar het Troonplein in het centrum van Brussel: een locatie met een helemaal nieuw mobiliteitsprofiel en veel minder parkeerplaatsen.  Dhr. Van In is zelf een fervent fietser die zich graag inzet voor betere fietsinfrastructuur voor woon-werkverkeer en deelt graag zijn ervaringen.
  • De relatie tussen locatiekeuze, bedrijven & werknemers Freya De Muynck, Projectmanager, Traject. De locatiekeuze van een vestiging heeft een impact op het mobiliteitsgedrag van medewerkers. Daarnaast speelt het een rol in de aantrekkelijkheid van een bedrijf als toekomstig werkgever. Aan de hand van praktijkvoorbeelden tonen we aan hoe bedrijven de ideale locatie bepalen en hoe bij bestaande vestigingen medewerkers kunnen gestimuleerd worden om zich zo duurzaam mogelijk naar het werk te verplaatsen. 
   VG12_2_Freya De Muynck_De relatie tussen locatiekeuze, bedrijven & werknemers.pdf
  • Bicycle Oriented Development Eva Van Eenoo, PhD-student, Vrije Universiteit Brussel. Moedig fietsen aan op jouw site door fietsinfrastructuur een prominente plaats te geven. Verander mobiliteitspatronen bij je werknemers en bezoekers door de bereikbaarheid van je site fietsvriendelijk te maken.  
   VG12_3_Eva Van Eenoo_Bicycle Oriented Development.pdf
  10:35 - 11:00

  Pauze

  11:00 - 13:00

  Deel 2 - zaal 1.C.15 - "Marie en Pierre Curie"

  • Verhuizen – Veranderen – Verbeteren Barbara Bautmans & Sarah Hollander, departement Duurzame Mobiliteit, Leefmilieu Brussel. Een verhuis is de ideale impuls naar een behoefteanalyse (voor mobiliteit), een nieuwe aanpak en vergroening. Voor een nieuwe site maak je een nieuw bedrijfsvervoersplan op dat je kan helpen om mobiliteitskeuzes te maken. 
   VG12_4_Barbara Bautmans_Verhuizen, veranderen, verbeteren.pdf
  • Vergroening van voertuigen: blik op de toekomst Jeroen Cockx, Coördinator Clean Power for Transport, Departement Omgeving. Het Vlaams beleid zal ons mee op weg zetten naar voertuigen op ‘clean power’ en uiteindelijk naar zero-emissie voertuigen. Aan bod komen het Europees kader, het Vlaamse actieplan, de diverse maatregelen die al genomen zijn en de bereikte resultaten. We zullen ook een blik werpen in de toekomst, die hoogstwaarschijnlijk elektrisch zal zijn.
   VG12_5_Jeroen Cockx_Vergroening van voertuigen blik op de toekomst.pdf
  • Oplaadinfrastructuur plaatsen – gebruik de hulp van Het Facilitair Bedrijf Stefan De Fraine, Ingenieur energie & milieu, Het Facilitair Bedrijf en Luc Lebon, Managing Partner, Blue Corner Wil je oplaadinfrastructuur voor elektrische wagens plaatsen, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan helpt Het Facilitair Bedrijf je graag op weg. We geven een toelichting over het raamcontract voor de levering, plaatsing en exploitatie van oplaadinfrastructuur en je krijgt een korte productvoorstelling.
   VG12_6_Stefan De Fraine_RC oplaadinfrastructuur.pdf
  • Workshops (keuze te maken)zalen 1.C.15 – “Marie en Pierre Curie” en 1.C.06 “Friedrich Nietzsche” Keuze 1 – bepalen spreiding van elektrische oplaadpunten over de vestigingen van de Vlaamse overheid Keuze 2 – case van een renovatieproject in Kortrijk: hoe zou je de site inrichten om ervoor te zorgen dat duurzame mobiliteit van en naar de site gestimuleerd wordt?
  • Terugkoppeling workshops en slotwoord - Kathleen Rabau, projectcoördinator en Sabrina Prieus, Teamhoofd Vastgoedbeleid, Het Facilitair Bedrijf.
  13:00 - 13:40

  Broodjeslunch - cafetaria gelijkvloers

  13:40 - 14:40

  Rondleiding in het Hendrik Consciencegebouw