chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Van Wiechen by video

  Bedenker van het idee

  Naam en voornaam

  Gunter Loos

  Entiteit

  Agentschap Opgroeien

  Het idee

  Via eenvoudige opname van een filmpje (met smartphone bijvoorbeeld) van een baby/peuter een analyse kunnen doen van het beeldmateriaal om het resultaat van het onderzoek Van Wiechen dat nu door een arts dient te gebeuren (op één van onze consulten) mee te voorspellen, of op eenvoudige manier ook door de arts te laten gebruiken in bv remote consult.

  Als oplossing voor

  Onder andere in deze covid-19-crisis maar eigenlijk sowieso in het voortschrijdend digitaal landschap is het ingewikkeld en kostelijk om fysieke consulten voor iedereen te voorzien.

  Om effectiviteit te hierin te kunnen uitbouwen zou voor specifieke doelgroepen in de dienstverlening wél nog fysiek consult kunnen voorzien worden – waar anderen eerst (eerst!) via een app of het aanleveren van video dit zouden kunnen opnemen.

  De mogelijkheden van voorspellende / analyserende toepassingen die goed getraind zijn op de doelgroep van bv Kind en Gezin zijn ondertussen al heel groot. Onder andere beeldherkenning en daaraan gekoppeld correcte analyses zijn mogelijk op een aantal terreinen, ook binnen health care / social. Binnen agentschap Opgroeien is het belangrijk (technologisch, maatschappelijk, om mee te zijn met onze doelgroepen, …) om hier zicht op te krijgen én te beginnen met de aanpassing van onze dienstverlening in dit kader.