chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
    Terug naar overzicht Stuur een e-mail

    Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
    U ontvangt een kopie van uw bericht.

    Terug naar overzicht Chat met ons
    Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
    Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

    MAGDA-aansluitingsproces – Ontwikkelen van nieuwe MAGDA dienst(en)

    De aangeboden MAGDA-diensten bieden niet alle gegevens uit alle mogelijke brondatabanken aan. Het MAGDA-dienstenaanbod is ontstaan op vraag van klanten, of van bronnen. Heb je dus gegevens nodig die momenteel niet aangeboden worden in het MAGDA-gamma, of heb je zelf gegevens aan te bieden, dan kan daarvoor een nieuwe dienst ontwikkeld worden.

    • Als afnemer zijn daarvoor zijn wel een paar randvoorwaarden nodig. Zo moeten de gegevens al door de bronbeheerder ontsloten zijn, alvorens het MAGDA-platform een webdienst daarvoor kan bouwen.

      Ook wordt bij het ontwikkelen van de nieuwe diensten op het MAGDA-platform gekeken naar herbruikbaarheid van de diensten voor meerdere partijen.

    • Ook als bron kan je gegevens aanbieden aan het MAGDA-platform. Indien er reeds een webservice bestaat, maar deze niet conform de MAGDA 2.x standaard gebouwd is, ontwikkelt team MAGDA een MAGDA 2.x dienst. Team MAGDA zorgt er ook voor dat deze dienst backwards compatible is, wat betekent dat wanneer je als bron aanpassingen doorvoert aan je eigen webservice, de afnemers niet meteen aanpassingen moeten doorvoeren in hun applicaties en toch nog steeds je data kunnen gebruiken.

      Indien je als bron nog niet over een webservice beschikt om je gegevens te ontsluiten dan kan team MAGDA ondersteuning bieden in het bouwen van een webservice (al dan niet conform de MAGDA 2.x standaard).