chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Dienstverlening leiderschapsontwikkeling

  Hoe kun je je organisatie in de diepte bestuderen? Hierbij belicht je best de verschillende aspecten van organisatieontwikkeling die elkaar onderling beïnvloeden: missie, cultuur, arbeidsorganisatie, leiderschap, menselijk kapitaal, … Zo breng je in kaart welke uitdagingen aansluiten bij de ontwikkeling van leiderschap in je organisatie. Binnen de Vlaamse overheid kun je rekenen op de nodige hulp en ondersteuning.

  Voor wie?

  • Je bent HR-verantwoordelijke, leidinggevende, stafmedewerker, projectleider of beleidsmedewerker bij de diensten van de Vlaamse overheid.
  • Je bent binnen je departement of agentschap mee verantwoordelijk voor organisatieontwikkeling en zoekt ondersteuning op vlak van leiderschapsontwikkeling.

  Welke dienstverlening?

  Belang van leiderschapsontwikkeling

  Leiderschap vervult binnen de Vlaamse overheid 4 verschillende functies: leider, manager ondernemer en coach. Die functies kunnen zich binnen een spanningsveld tot elkaar verhouden.

  Zo ontstaat er vaak spanning tussen taak- en relatieleiderschap. De leidinggevende die sterk is als manager, is vaak minder goed in menselijke warmte, en omgekeerd.

  Ook tussen de veranderingsgerichte rol van ondernemer en leider enerzijds en de rol van manager en coach anderzijds kan er spanning zijn. Het ontwikkelen, steunen en erkennen van mensen zorgt voor harmonie. Bij verandering is dit in het begin vaak niet het geval. De manager streeft eerder naar uitvoering van gemaakte afspraken en stabiliteit.

  Al die rollen verenigen in 1 persoon is niet vanzelfsprekend. Als leidinggevende is zelfreflectie daarom belangrijk. Denk na over je talenten en hoe je die verder kunt ontwikkelen, en aanvaard dat gedeeld leiderschap nodig kan zijn.

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Agentschap Overheidspersoneel
  Havenlaan 88 bus 50
  1000 Brussel
  overheidspersoneel@vlaanderen.be – 02 553 01 00


  Suggesties?

  Heb je aanvullingen of een opmerking over deze webpagina? Meld je suggestie(s).