chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Dienstverlening organisatieontwerp

  Hoe kun je je organisatie in de diepte bestuderen? Hierbij belicht je best de verschillende aspecten van organisatieontwikkeling die elkaar onderling beïnvloeden: missie, cultuur, arbeidsorganisatie, leiderschap, menselijk kapitaal, … Zo breng je in kaart welke uitdagingen aansluiten bij je arbeidsorganisatie. Binnen de Vlaamse overheid kun je rekenen op de nodige hulp en ondersteuning.

  Voor wie?

  • Je bent HR-verantwoordelijke, leidinggevende, stafmedewerker, projectleider of beleidsmedewerker bij de diensten van de Vlaamse overheid.
  • Je bent binnen je departement of agentschap mee verantwoordelijk voor organisatieontwikkeling en zoekt ondersteuning op vlak van organisatieontwerp (arbeidsorganisatie).

  Welke dienstverlening?

  Ondersteuning bij het bepalen van de gepaste organisatiestructuur

  Wil je bouwen aan een organisatieontwerp dat garant staat voor werkbare en zinvolle jobs zodat medewerkers met zin aan de slag gaan (en langer blijven)? Ben je ervan overtuigd dat een goed organisatieontwerp leidt tot een performante en beter presterende organisatie?

  Ondersteuning bij personeelsplanning

  Hoe zorg je ervoor dat iedereen op de juiste plaats zit en dat alle noodzakelijke competenties in je organisatie aanwezig zijn? Hoe vang je voorziene uitstroom tijdig op? Zet je voldoende in op competenties van de toekomst?

  Ondersteuning bij plaats- en tijdsonafhankelijk werken (PTOW)

  De Vlaamse overheid kiest voluit voor PTOW om zo een betere balans tussen werk en privé mogelijk te maken. Hoe maak je duidelijke afspraken over bereikbaarheid en beschikbaarheid? Hoe behoud je voldoende voeling met je organisatie en de sociale band met je collega’s?

  Ondersteuning bij het nemen van gedragen en duurzame beslissingen

  Wil je betere beslissingen nemen die breed gedragen worden? Verkies je een participatieve manier om dit te bereiken? Wens je advies over welke werkvorm je best inzet om je doelstelling te bereiken?

  Belang van een goede organisatiestructuur

  Een goed organisatieontwerp leidt tot een performante en beter presterende organisatie en staat garant voor werkbare en zinvolle jobs, zodat medewerkers met zin aan de slag gaan (en langer blijven).

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Contacteer je coördinerend HR-businesspartner van het Agentschap Overheidspersoneel: hrnetwerk@vlaanderen.be.


  Suggesties?

  Heb je aanvullingen of een opmerking over deze webpagina? Meld je suggestie(s).